Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Bīskapa Antona Justa vēstule Latvijas jauniešiem
05.07.2006 pl. 16:01

Dārgie jaunieši!

Rakstu Jums, lai ielūgtu uz III Latvijas Jauniešu dienām, kas notiks Aglonā no 12. līdz 14. augustam.

Pēc Pasaules Jauniešu dienām Ķelnē arī 700 Latvijas jaunieši, kas tajās aktīvi piedalījās, jautāja: „Ko mēs varam darīt, lai atbildētu Svētā tēva Benedikta XVI uzaicinājumam?”, jo viņi bija dzirdējuši pāvesta vārdus: „Dievam ir mīļi visi Viņa bērni: gan skaļie, entuziasma pārņemtie, gan klusie, kas izstaro iekšējo gaišumu.”

Jauniešu dienu jautājums bija aktuāls arī Latvijas Bīskapu konferencē un bīskapi sniedza atbildi: „Iesim svētceļojumā uz Aglonu, rīkosim tur trešās Latvijas Jauniešu dienas tieši pirms Vissvētākās Jaunavas Marijas svētkiem.” Paši jaunieši ierosināja, ka šīm dienām vispirms jau jāsagatavojas garīgi. Ir vajadzīgs laiks, lai noskaņotos, izrautu sevi no ikdienas rutīnas. Latvijas jauniešiem šis laiks ir Dieva dots ejot svētceļojumā – pavadot ceļā divas nedēļas, vai varbūt tikai dažas dienas, vai arī šim notikumam garīgi sagatavojoties draudzē.

Jauniešu dienu motivācija ir izlūgt Jaunavas Marijas aizbildniecību, lai augtu un veidotos par Dievam patīkamiem cilvēkiem, lai neapmaldītos dzīves krustcelēs, lai atrastu Dieva iecerēto dzīves veidu. Jauniešu dienu mērķi ir: 1. pilnveidot sevi ticībā; 2. augt cerībā un mīlestībā uz Dievu, cilvēkiem un pasauli; 3. dzīvot pēc patiesās Kristus Gaismas. Jauniešu dienu devīze - Tavs vārds ir manu kāju spīdeklis un gaišums maniem ceļiem1 – ļauj mums labāk saprast, ka Jēzus ir mūs saucis sekot Viņam un kļūt par Viņa mācekļiem. Kā bīskaps es gribu aicināt katru jaunieti: izvēlies kļūt par kristieti, pieņem kristību, iepazīsti Kristu, iemīli Viņu, ej Viņa pēdās, atgriez sevi un citus pie Viņa.

Jauniešu dienu aizbildne ir Vissvētākā Jaunava Marija. Lai viņa ņem katru jaunieti pie rokas un atved uz Aglonu, līdzīgi kā viņa gāja kopā ar bērnu Jēzu svētceļojumā uz Jeruzalemi. „monstra te esse matrem” – parādi, ka esi Māte.

Es griežos arī pie draudžu prāvestiem un priesteriem – lūdzu, sagatavojiet jauniešus ceļam uz Jauniešu dienām. Tāpat es vēršos pie Jums, vecāki: nelieciet šķēršļus, lai Jūsu dēls vai meita dotos uz šo tikšanos. Dosim iespēju jauniešiem pilnveidoties, atrast dzīves ceļu un nenomaldīties pasaules ezotēriskos piedzīvojumos.

Noslēdzot šo vēstuli, man prātā nāk pāvesta Benedikta XVI teiktie noslēguma vārdi Jauniešu dienās Ķelnē: „Es zinu, ka Jūs, jaunieši, sapņojat par lielām lietām, ka Jūs vēlaties darboties, lai pasauli padarītu labāku. Rādiet to cilvēkiem, rādiet to pasaulei, kas gaida tieši šo Jēzus Kristus mācekļu liecību un, kas, īpaši caur jūsu mīlestību, varēs atklāt zvaigzni, kurai mēs kā ticīgie sekojam. Iesim uz priekšu ar Kristu un dzīvosim savu dzīvi kā patiesi Dieva pielūdzēji!” 2

Es vēlos Jūs katru redzēt Jauniešu dienās Aglonā no 12. līdz 14.augustam! Lai Aglonas Dievmāte mūs vada un palīdz!

2006. gada 29. jūnijā

Ar patiesu cieņu Jēzū un Marijā,
Antons Justs, Jelgavas bīskaps.

____________
[1] Ps 119,105
[2] sal. Pāvesta Benedikta XVI homīlija Marienfeldē, 2005.gada 21.augustā