Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Kardināls Pujats: Baznīca gatava palīdzēt!
25.07.2006 pl. 15:27

Rīgas arhibīskaps metropolīts kardināls Jānis Pujats aicina kristīgās draudzes sākt ilgstošas lūgšanas par pēdējā laikā sabiedrības uzmanības centrā nonākušo homoseksuālisma problēmu. „Neesam pret cilvēkiem kā tādiem, bet pret viņu netikumiem. Baznīca pieņem visus grēku nožēlotājus, grib palīdzēt visiem!”

„Ja cilvēks grēkus nožēlo un tiem pretojas – Baznīca vienmēr viņam ir atvērta! Ir grēksūdze, iespējams meklēt palīdzību. Ja tu cīnies, nekādas diskriminācijas nebūs! Ja cilvēks ar jebkāda veida atkarību cīnās, Baznīca iet palīgā!” apgalvo Viņa Eminence J. Pujats. Katoļu Baznīcas katehismā teikts: „Ir diezgan daudz vīriešu un sieviešu, kuros dziļi iesakņojusies tendence uz homoseksuālismu. Šī tieksme, kas pēc savas būtības ir pretrunā ar morālisko kārtību, lielākajai daļai no tiem ir pārbaudījums. Pret viņiem jāizturas ar cieņu, līdzjūtību un iejūtību. [..] Viņi tiek aicināti izpildīt savā dzīvē Dieva gribu un, ja viņi ir kristieši, pievienot Pestītāja upurim uz krusta grūtības, ar kurām tiem nākas sastapties savā dzīvē.” (Katoliskās Baznīcas katehisms, 2358)

Kardinālu satrauc sabiedrības vājā izpratne par tikumību, kas padarīta par stiepjamu jēdzienu. „Tos kritērijus, pie kā kristīgie pieturas jau trešo gadu tūkstoti neviens nav atcēlis. Klusībā katrs pie tiem seko. Galu galā – Tev nebūs zagt, Tev nebūs nepatiesu liecību sniegt, Tev nebūs nokaut – uz tā balstās visi valstiskie likumi! Par Dieva baušļiem neko labāku neizgudrosi. Tā ir patiesība, kas pārbaudīta gadsimtu laikā.”

Katoļu Baznīca neatkāpjas no Svētajos Rakstos pamatotās pārliecības, ka homoseksuālisma praktizēšana ir grēks, kas jānožēlo. „Saka tā – ir tradicionālā Bībeles tulkošana, un ir zinātniski kritiskā. Patiesībā, visa tā kritika vērsta uz to, lai tikai kaut kā mēģinātu tos grēkus attaisnot un realizēt. Tā arī ir visa gudrība! Rakstu vietā par Sodomu, teikts, ka grēcinieki tika sisti ar aklību (1. Moz 19:11). Tāda pati aklība ir arī katram tagadējam homoseksuālistam. Viņi vairs nevar orientēties pašās vienkāršākajās lietās.”

„Ir divi principi, kas skaidri parāda, ka homoseksuālisms nav pareizais ceļš. Viens - Bībeles princips, kas ir skaidrs. Apustuļa Pāvila vēstulē viss ir pateikts (Rom 1, 24-27). Otrs princips – turēties pie dabiskā. Pieņemsim, ka visi pasaulē kļūtu homoseksuāli. Kas notiks? Vienas paaudzes laikā – izmiršana! Tas ved bezizejā. Kas ved uz izmiršanu, tas nav īstais ceļš – to saprot arī neticīgi cilvēki,” pārliecināts J. Pujats.

„Tāda arī ir tā patiesā tuvākmīlestība -izskaidrot, kāda ir Dieva griba! Ja tu savu dzīvi saskaņosi ar Dieva gribu, arī cilvēkmīlestībā nebūs problēmu. Pie mums homoseksuālisma ideoloģija ir jauna kustība, kas dzīvo pirmajā eiforijā. Šie cilvēki domā, ka viņiem nekas nav vajadzīgs. Gan jau pienāks laiks, kad viņi sāks meklēt palīdzību. Lai Dievs dod, ka viņi vēl varētu izķepuroties!” cer kardināls.


Foto: Katedrāle.lv