Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Aglonā jaunieši diskutēs par kristīgo vērtību popularizēšanu
08.08.2006 pl. 17:59

Aglonā notiekošo III Latvijas jauniešu dienu ietvaros ieplānotas arī jauniešu diskusijas un darbošanās interešu grupās.

Vienā no darba grupām tiks diskutēts par iespējām vēl aktīvāk publiskot kristīgās vērtības, tai skaitā izmantojot esošos baznīcas medijus, sadarbojoties ar laicīgo mediju žurnālistiem, kā arī izmantojot citu informācijas izplatīšanas kanālus. Diskusiju vadīs sabiedrisko attiecību konsultants Kristians Rozenvalds un portāla „Katedrāle.lv” ziņu redaktors Andris Ābelis.

„Nākas atzīt, ka mēs, kristieši, paši esam vainīgi pie tā, ka kristīgās vērtības tik maz tiek publiskotas šodienas apstākļos. Citu vērtību popularizētāji ir daudz aktīvāki un atraktīvāki, savukārt kristieši paļaujas, ka kāds cits to izdarīs viņu vietā,” uzskata sabiedrisko attiecību konsultants Kristians Rozenvalds.

„Šobrīd īpaši svarīgi ir izplānot komunikācijas veidus. Nav pieļaujama atteikšanās kaut no kādas vienas kristīgās vērtības tikai tāpēc, ka vairums jauniešu tā vēlētos, bet ir pieļaujams, ka par šīm vērtībām tiek runāts savādāk nekā līdz šim, tai skaitā atraktīvāk un jauniešiem saprotamāk,” saka K. Rozenvalds.

3. Latvijas Jauniešu dienās aktīvi darbosies 25 interešu grupas – katrs varēs atrast ko savām vēlmēm un talantiem atbilstošu - par Svētajiem Rakstiem, lūgšanu ikdienas dzīvē, dzīvības vērtību, misiju darbu Āfrikā un Āzijā un citām tēmām. Paredzētas arī sporta aktivitātes.

Latvijas Jauniešu dienas "Aglona 2006" ir turpinājums pagājušā gada augustā notikušajām Pasaules Jauniešu dienām Ķelnē, uz kurām jauniešus aicināja pāvests Benedikts XVI. Tajās piedalījās ap 900 000 jauniešu no visas pasaules, kā arī 300 jaunieši no Latvijas.

Pāvesta oficiālais pārstāvis Jauniešu dienās Aglonā būs apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs arhibīskaps Peters Stefans Curbrigens. Nuncijs nolasīs pāvesta Benedikta XVI vēstījumu Latvijas jauniešiem un uzrunās Jauniešu dienu dalībniekus.

15. augustā kardināls Jānis Pujats tiksies ar žurnālistiem, lai atbildētu uz viņus interesējošajiem jautājumiem un iesaistītos diskusijās.

Kristiāna Reingolde, LRKB IC
Foto: Juris Burmistrs