Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Anna (13 gadi): ko lai saka, katoļi 'rullē'
17.08.2006 pl. 10:31

Piedāvājam ieskatīties dalībnieku iespaidos, kuri piedalījās III Latvijas Jauniešu dienās, kuras notika Aglonā no 12. līdz 14. augustam.

Klāvs Liepiņš: Ikdienā nodarbojos ar slavēšanu, priecāšanos, visu, kas iespējams - ar creative lietām. Jauniešu dienās man piedāvāja piedalīties mūziklā. Pats īsti nezināju kādā, bet līdzko piedalījos, tā ļoti daudz tādas dzīves fīčas sapratu. Es pats esmu luterānis, bet atbraucu uz katoļu Jauniešu dienām. Tad es skatījos: „Vāu!”, katoļiem arī baigi labi. Liekas, ka Jauniešu dienas ir izdevušās. Es darbojos abās pusēs - gan kā dalībnieks, gan tajā organizatoriskajā pusē, un es biju ļoti apmierināts. Riktīgi vajadzēja lūgties un Dievs visu sakārtoja kā tam vajadzētu būt. Citiem novēlu lūgt Dievu katru dienu un pateikties Viņam par brīnumiem. Pats domāju arī braukt uz Pasaules Jauniešu dienām Sidnejā. Vienalga kā, bet noteikti jābrauc.

Estere: Man ir 14 gadu un esmu luterāne. Es atbraucu uz šejieni, lai iemācītos būt labs cilvēks pret saviem vecākiem un pārējo apkārtējo pasauli. Šīs Jauniešu dienas man ļoti patīk, liekas, ka ir izdevušās.

Anna (13 gadi): Es vispār šodien atbraucu, jo šeit ir pazīstami cilvēki. Esmu priecīga, ka esmu šeit atbraukusi. Atbraucu ar nodomu kļūt labāka. Man šeit ļoti patīk. Es esmu katole, un, ko lai saka, katoļi rullē. Citiem novēlu, lai viss izdodas, lai viss notiek!

Madara (20): Es esmu atbraukusi ar „Jaunatne ar misiju”, lai šeit spēlētu vakara koncertā. Ieradāmies jau sestdienas vakarā, izbaudījām iepriekšējās dienas mūziku, un šodien aktīvi piedalījāmies slavēšanā. Vispār liekas, ka ir lieliski noorganizēts, jo cilvēku masas liekas tik apmierinātas, smaidīgi cilvēki nāk pretī. Cits spēlē bumbu, cits runājās. Citi slavēšanas teltī slavē. Tad bija gospeļu koris atbraucis, kas vienkārši piesaistīja publiku. Skatoties šobrīd uz visiem tiem cilvēkiem, kuri skatās uz skatuvi – vienkārši fantastiski!

Kaspars Ezeriņš: Spēlēju grupā "2ndchance", vakarā spēlēsim. Šodien esmu ieradies šeit arī ar mūzikas kalpošanas semināru „Jaunatne ar misiju”, kurā esmu darbinieks. Ir prieks redzēt, ka jauniešiem notiek aktīvas lietas, kuras saistītas ar kristietību. Pats esmu kristietis no bērnības un par to esmu pateicīgs savai vecmāmiņai, ka viņa mani ir mācījusi par Dievu. Tādejādi man ir bijusi iespēja pazīt Dievu. Es viņu pazīstu kā personīgu glābēju, katru dienu es dzīvoju ar Viņu kopā. Es pats spēlēju arī Rīgas Mateja draudzē, kā arī daudzos kristīgos pasākumos. Man ir patiess prieks spēlēt arī jauniešu dienās.

Olga (18): Pati esmu no Daugavpils, bet svētceļojumā gāju no Viļāniem. Svētceļojumā gāju, lai sakārtotu savas domas, savu dzīvi. Lai kaut kādā veidā sakārtotu savu sirdi un domas. Jauniešu dienas man ļoti patīk. Pati esmu katole. Es domāju, ka Jauniešu dienas ir vajadzīgas, bet žēl, ka tajās piedalās ne visi tie, kuri to tiešām novērtē un varētu to izbaudīt. Esmu piedalījusies arī Daugavpils Jauniešu dienās, bet Aglonā ir mazliet savādāka atmosfēra, jo tā ir pirmssvētku noskaņā. Svinīgāka sajūta un cilvēku skaits arī ir ievērojami lielāks, pasākumi arī ir vairāk un dažādāki.

Modris Gailis (23): Aglonā esmu otro gadu, vairāk tā kā darba jautājumos. Esmu no vasarsvētku draudzes jeb tā saucamā brīvā, pilnā evaņģēlija draudze. Esmu kristietis. Pasākums iet vēl visā pilnībā, nav ne vainas. Pagājušā gadā bija labāks koncerts, kaut gan viss vēl ir priekšā. Novēlējums, lai iet vairuma tas viss!

Es esmu Laura, 20 gadus veca  praktizējoša katole, studēju Rīgā. Jauniešu dienas vēroju tā no malas, jo atbraucu tikai šodien vakarā. Mani pierunāja te atbraukt, jo būšot pasākums. Parasti braucu uz Krusta ceļu un dievkalpojumu 15. augustā, bet tās Jauniešu dienas ir tāds ļoti labs veids kā piesaistīt jauniešus šim pasākumam - tā ļoti laikmetīgi. Tādēļ man pašai arī ļoti patika. Tas ir savs ceļš kā pievērst jauniešus ticībai - tuvākām saitēm. Tā kā man šeit dzīvo vecmamma, es te braucu katru gadu, tādēļ nav tāda īpaša ierašanās nodoma, ar kuru brauktu uz šejieni. Citiem varētu novēlēt iekšēju ticību gan Dievam, gan pašam sev. Katrs lūdz Dievu pa savam, bet es uzskatu, ka ir jābūt tai iekšējai ticībai, kuru arī novēlu.

Liecības apkopoja Kristīna Gudzika
Katedrāle.lv

• Attēlu galerija •
(uzklikšķiniet, lai palielinātu)