Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Pasaulslavenās poļu dziedātājas dāvinājums Latvijai un ieskandināšanas koncerts
26.08.2006 pl. 12:26

Visā pasaulē pazīstamā poļu operdziedātāja Jadviga Rape (Jadwiga Rappé) par saviem līdzekļiem atjaunoja Vecpils baznīcas ērģeļes un 2. septembrī, plkst. 16.00, inaugurēs tās ar ieskandināšanas koncertu.

Koncertā blakus viņai pašai piedalīsies arī pazīstamais poļu ērģelnieks - Jaroslavs Malanovičs (Jarosław Malanowicz) un talantīgais jaunais vijolnieks Janušs Vavrovskis (Janusz Wawrowski). Skanēs J.S.Baha mūzika. Tas būs Vecpils pagasta padomes organizēto pagasta svētku galvenais notikums.                                                 

Vecpils baznīcu 1700 g. uzcēla dziedātājas priekštecis Oto Ernsts fon Rape.

31. augustā, plkst. 15.00, Liepājas Katoļu pamatskolas Baltajā zālē, Peldu iela 17, notiks preses konference veltīta šim pasākumam, kurā piedalīsies Jadviga Rape (attēlā) un augstāk minētie mūziķi, kā arī Liepājas un Kurzemes bīskaps Vilhelms Lapelis, Vecpils Pagasta priekšsēdētājs Mārtiņš Bite, Vecpils katoļu draudzes priesteris Mariušs Kempa un ērģeļu renovācijas projekta koordinētājs Kšištofs Širšeņs.

Žurnālistus, kuri vēlas piedalīties preses konferencē vai apmeklēt koncertu, lūdzam pieteikties pie Kšištofa Širšena, zvanot pa telefonu 26805261, vai rakstot uz Epastu

Kšištofs Širšeņs
Katedrāle.lv