Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Rīgas sv. Franciska draudzes jauniešu korim 'Minores' 7 gadu jubileja
01.02.2007 pl. 08:17

Pirms mazliet vairāk nekā septiņiem gadiem, kādā skaistā ziemas dienā, ar monsinjora Oļģerta Daļecka, toreizējā draudzes prāvesta, gādību, nedaudzi Rīgas sv. Franciska draudzes jaunieši sanāca kopā, lai mācītos slavēt Kungu ar savu balsi.

Visus šos gadus mūs vada fantastiska un entuziastiska diriģente Andra Fenhane, bijuši braucieni uz citām Latvijas diecezēm, Lietuvu, Poliju, ikgadējais svētceļojums uz Aglonu un citi piedzīvojumi.

Šogad, uz 7 gadu svinībām, bijām sanākuši kādi padsmit jaunieši, lai kopā dalītos priekā.  Ar mums bija arī draudzes vikārs pr. Artūrs Krištapovičs, kora krusttēvs un nosaukuma „Minores” autors.

Tā kā mums palika 7 gadiņi, tad arī nolēmām dziedāt dziesmas, kuras bērni parasti dzied šai vecumā: «Zaķis mežā ezi sauc...», «Maziņš esmu es», dziesmiņas no svētdienas skoliņas u. c. Spēlējām dažādas interesantas spēles, baudījām gardumus, iespaidīga izmēra dzimšanas dienas kliņģeris ar augļiem un bijām vienkārši priecīgi, ka Dievs ir devis dāvanu būt visiem kopā un slavēt Viņu!

Laura Savicka, Dace Sarkane
Rīgas sv. Franciska draudze