Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Dominikāņu ordeņa laju rekolekcijas
02.02.2007 pl. 10:47

27. janvāra rītā Rīgā, Betānijas dominikāņu māsu klostera kapelā, uz kopīgu lūgšanu – Svēto Misi - pulcējās Dominikāņu ordeņa laju kopiena.

Tā bija kārtējā ikmēneša tikšanās, kuras mērķis ir padziļināt katra kopienas locekļa personīgās attiecības ar Dievu un kopīgi pavadīt laiku lūgšanās, sarunās, uzklausot konferences un pulcējoties pie agapes galda.

Svēto Misi celebrēja karmelītu tēvs Alehandro no Kolumbijas un sprediķi, kā arī vēlāk vadīto konferenci, balstīja uz tēmu – ticība. Tikām aicināti apdomāt – esam ticības vai vēl joprojām prāta cilvēki, kurus pārņem bailes, kaut arī Jēzus ir „ar mums laivā”. Bieži meklējam Dievu ārpus sevis, nepieņemot Viņu sevī. Tēva Alehandro lasītā konference mudināja uzdot sev vairākus jautājumus: Kas šodien ir patiess? Kāpēc mēs neredzam, ka Dieva darbs ir labs? Kādēļ bieži savā ticībā nedodamies uz priekšu? Pēc konferences bija arī iespēja uzdot jautājumus un dzirdēt plašāku skaidrojumu par vēl neizprasto un aktuālo.

Pēc pusdienu pārtraukuma sekoja nākamā konference, kuru bija uzaicināts vadīt priesteris Andris Kravalis. Viņš uzsvēra evaņģelizācijas nozīmi, atgādinot, ka esam Kristus liecinieki ikdienā un varam liecināt citiem tikai par to, ko paši esam piedzīvojuši. Tā kā nesen aizvadīta lūgšanu nedēļa par kristiešu vienotību, tad arī šī tēma tika skarta un skaidrota. Ekumenisms, tāpat kā evaņģelizācija, sākas tajā vietā, kur katrs atrodamies: mūsu ģimenēs, kopienās, darba vietās.

Katram, kurš piedalījās Dominikāņu ordeņa laju kopienas rīkotajā rekolekciju dienā, bija iespēja ieklausīties un paņemt līdzi to, kas uzrunāja, likās svarīgs un ar iegūto garīgo ceļa maizi doties mājās, lai turpinātu iesākto ceļu pie Dieva, kurā Viņš mūs aicinājis.

Ieva Liede