Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Latvijā gaida Mazās Terēzes šķirstu
08.02.2007 pl. 09:26

Baiba Rožāne, "Kāpnes" Nr. 2(2)

Jau šobrīd visās Latvijas diecēzēs plāno katoļu jauniešu dienu pasākumus. Liepājā (Kurzemes diecēzē) jauniešu dienas iecerētas Jāņa Kristītāja svētkos (23.-25.jūnijs), Jelgavā – no 2. līdz 5. jūlijam.

Rīgas arhidiecēzes jauniešu dienu datums vēl nav zināms, taču šo tikšanos jaunieši vēlas saistīt ar sv.Terēzes no Bērna Jēzus relikviju (mirstīgo atlieku) klātbūtni Latvijā.

Priesteris Andris Kravalis stāsta, ka datums, kad Mazās Terēzes šķirsts varētu ierasties Latvijā, vēl jāprecizē – tas atkarīgs no Lietuvas un Igaunijas baznīcas bīskapu konferencēm un arī pašas Latvijas baznīcas vēlmes uzņemt ‘mazo svēto’ savā vidū. Vidzemes diecēzes jaunieši vēlas savas Jauniešu dienas (Rīgā) pakārtot šim notikumam. Organizatori lēš, ka Vidzemes katoļu jauniešu dienās varētu piedalīties ap 1000 jauniešu.

Iecerēts, ka sv.Terēzes no Bērna Jēzus šķirsts Latvijā atradīsies vairākas nedēļas, apmeklējot visas Latvijas diecēzes un nesot svētību katram kas vēlēsies satikt un pagodināt šo svēto.

„Kad es būšu debesīs, mana sūtība tikai sāksies un es vēlos darīt labu uz zemes,”  teica svētā Terēze no Bērna Jēzus. Baznīcā viņas relikviju ceļojuma laiks allaž nesis daudz žēlastību, svētību un garīgās dzīves atjaunotni.

Lietuva gatavojas uzņemt sv. Terēzes relikvijas maija mēnesī un ir paredzējuši plašu pastorālo programmu, kas aptver visas diecēzes un lielākās Lietuvas svētnīcas un svētceļojuma vietas. Jaunieši svēto sagaidīs ar dedzīgām lūgšanām, nakts vigilijām un rekolekcijām.

Zināma arī nākamo pasaules katoļu jauniešu dienu norises vieta - tās notiks nākamgad Austrālijā no 14. līdz 20. jūlijam Sidnejā.