Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Kardināla atklāta vēstule A. God. Ministru Padomes priekšsēdētājam A. Kalvīša kungam
21.02.2007 pl. 08:06

Sakarā ar valdības nodomu iekļaut seksuālās minoritātes „Nacionālajā programmā iecietības veicināšanai”  paskaidrojam  kristīgo  konfesiju  nostāju šajā  jautājumā:

Kristīgās konfesijas, balstoties uz Evaņģēlija, faktiski jau  sekmīgi  realizē plašu iecietības programmu, jo nevienā no konfesijām cilvēks netiek diskriminēts savas tautības, valodas,  ādas krāsas,  rases,  savu spēju,  veselības  vai  citu no viņa  neatkarīgu faktoru dēļ.

Tomēr kristīgā mācība nav toleranta pret cilvēku netikumiem. Tāpat taču arī valdība apkaro alkoholismu, narkomāniju, smēķēšanu, prostitūciju,  azartspēļu atkarību un citus netikumus, ciktāl  tie skar publisko sfēru.

Tāpēc ir nepieļaujami homoseksuālo netikumu  iekļaut iecietības programmā,  jo, realizējot šo programmu skolā,  presē, konferencēs un  jebkurā informatīvā pasākumā, tas noteikti sašķels sabiedrību un var radīt spontānus incidentus. Tātad pasākums var radīt pretēju efektu, jo:

Pirmkārt,  tā  ir  netikuma propaganda,  balstoties  pie tam  uz oficiālu valdības lēmumu,  kas nelielai iedzīvotāju grupai dod nepelnītu priekšrocību. Otrkārt,  tā  ir  prasība,  lai  lielākā (galvenokārt kristīgā)  sabiedrības daļa pieciestu seksuālā netikuma izplatīšanu, respektējot valdības lēmumu. Faktiski tas ir pret sirdsapziņas un pret reliģijas brīvību.

Ņemot vērā nopietnās viedokļu atšķirības sabiedrībā, lūdzam atlikt lēmumu par seksuālajām minoritātēm. Diskusijas starp ierēdņiem vai „ekspertu” domas neatspoguļo objektīvo ainu sabiedrībā. Tas redzams no tūkstošiem signālu, kas pienāk šajās dienās no tautas kā protests pret homoseksuālo netikumu.

Bez tam, gatavojot projektus lēmumiem, kas skar kristīgo reliģiju vai morāli, būtu nepieciešams  pieaicināt  pārstāvjus  vismaz  no  četrām  galvenajām konfesijām Latvijā. Tas lielā mērā veicinātu konsolidāciju un mieru sabiedrībā.

Rīgā, 2007.gada 19. februārī

Dieva svētību vēlot :  Kardināls Jānis Pujats

LRKB Informācijas Centrs