Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Ģimenes svētki „Ģimene - Latvijas lepnums un spēks” 2007
21.03.2007 pl. 10:11

Šī gada 26. maijā Rīgā Vērmanes dārzā un Doma laukumā jau otro gadu notiks ģimenes svētki ”Ģimene – Latvijas lepnums un spēks”, kuros piedalīties aicināts ikviens, kurš atbalsta tradicionālo ģimeni kā vērtību un sabiedrības nākotni.

Šogad pirmo reizi ģimenes svētkus rīkos arī reģionos 12. maijā Ogrē un 19. maijā Jēkabpilī. Svētkus organizē Nodibinājums „Fonds Ģimenei”, ar šiem svētkiem apliecinot, ka ģimene ir mūsu tautas dzīvā spēka un laimīgas nākotnes pamats. Šobrīd ģimenes kā vērtība ir apdraudēta: puse no noslēgtajām laulībām tiek šķirtas, laulāto starpā valda nesaticība, necieņa vienam pret otru, materiālo vērtību pārsvars par savstarpējo saskaņu, dažādu pseidovērtību uzspiešana kā norma utt.

Visu kristīgo konfesiju un lielāko Latvijas baznīcu vadītāju parakstītā Manifestā par ģimeni (2006. gada 3.jūnijs) skan aicinājums ikvienam šajos „Ģimenes svētkos” no jauna atgriezties pie ģimenes vērtībām. Ģimene ir tā, kur mācās veidot attiecības un atbildību vienam pret otru. Ģimene kā Dieva iestādījums ir svēta. Esam aicināti ģimenes svētkos šo svētuma ideālu no jauna pacelt, lai pamudinātu visus cilvēkus no sirds vēlēties sakārtot savas izpostītās ģimenes, uzņemties jaunu atbildību par ģimeni un no Dieva izlūgties jaunu mīlestību.

Līdz svētkiem tiek rīkota akcija, lai izceltu, pagodinātu un popularizētu ģimeni. Atsevišķas ģimenes vai personas tiks nominētas svētkos šādās nominācijās: „Zelta pāris”, „Lielā ģimene”, „Lieliskais tētis”, „Lieliskā mamma”, „Drosmīgā ģimene”, „Jaunā ģimene”, „Gada cilvēks ģimenei”, „Kuplākā ģimene”, "Izpalīdzīgā ģimene” un  „Talantīgā ģimene”.

Līdz 2007. gada 13. aprīlim ikviens var pieteikt kādu ģimeni vai cilvēku minētajās nominācijās. Pieteikuma anketa ir atrodama interneta mājas lapā www.gimenessvetki.lv.

Ģimenes svētku galvenās norises vietas būs Vērmanes dārzs (dažādi pasākumi bērniem), Pateicības goda aplis jeb gājiens ģimenes svētku dalībniekiem maršrutā Vērmaņdārzs - Doma laukums un vakarā svētku koncerts un nominantu sveikšana Doma laukumā.