Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Kā būt par saulstariņu?!
26.04.2007 pl. 08:53

Īpaši svarīgi tas ir Lieldienu laikā, kurš iesākās ar Kristus augšāmcelšanos un ilgst līdz Vasarsvētkiem. „Dievam veltīts laiks ir redzamā zīme tam, ka esam gatavi un gribam ar Viņu satikties”, tā pr. Andris Ševels MIC uzrunā lasītājus savā ievadrakstā „Mīlestība stiprāka par naidu”.

Ja diena apmākusies, ja nedienas apsēdušas, ja vienkārši vairs negribas neko darīt, bet sirds tā klusiņām smeldz... Un tomēr ir iespējams saņemties, lai ko lietas labā uzsāktu! Kā ļoti sarežģītas problēmas ir risinājusi Uršula Leduhovska, par to uzzinām no žurnāla „Katōļu Dzeive” nenogurstošās korespondentes Ievas Stadtmuleres. Ka par savu sapņu putnu mūsu merkantilajā pasaulē tomēr nevajadzētu aizmirst, uz to tajā pašā rubrikā „Dieva dārza puķītēm” aicina arī autore Valentīna Celeitāne. Kā to visu īstenot dzīvē, mums stāsta intervija ar jauko Aigas un Ata Dālbergu saimīti.

Dievs mūs piepilda līdzīgi kā lejot ūdeni glāzē. Tikko tā ir pilna, ar tās saturu jādalās, lai debesu Tēvs varētu to atkal liet pilnu. Pretējā gadījumā nebūs vietas, kur likt nākošās dāvanas. Arī par to lasīsim „Katōļu Dzeivē”.  Savukārt rakstā „Māte, daktere, svētā.” stāstīts par Žannu Molu, kura glāba bērna dzīvību, ziedojot savu. 2004.gada 16.maijā pāvests Jānis Pāvils II viņu iecēla svēto kārtā, pasludinot par svēto kā ģimenes māti.

Rubrikā „Kristīgā morāle” ir kāds visai aktuālas tēmas raksts, proti,  par piedošanu laulībā. Turpinām materiālu „Patiesība par mormoņiem”. Redakcijas pastā žurnāliste Ērika Bondarenko stāsta par Euharistiskā Jēzus kongregācijas māsu čaklo kalpošanu Ludzas katoļu draudzē, bet valodniece Lidija Leikuma par izstādi „Pi Sibira latgalīšu” Latgales kultūrvēstures muzejā Rēzeknē.

Jezuītu tēvs Jāzeps Augustīns savā rakstā runā par jūtu pasaules daudzšķautnaino emocionālo realitāti, bet domas par mums katram piederīgo sargeņgeli atklāj brālis Tadeušs Ruciņskis.

Ir atjaunota mūsu žurnāla rubrika „Palīgs teātra mīļotājiem”. Šoreiz tajā varam iepazīties ar Veronikas Tenčas Goldmanes „Apaleiti”, kura „no skaidriem avotiem” zina visas jaunākās ciema ziņas. Atvērums „Varaveiksna” turpina savu stāstījumu par Latgales Radio ļaudīm – šoreiz  reklāmas menedžeri Aināru Svelpi un ziņu redakcijas cilvēku – Jāni Plataci.

Kā mūsu Māras zemītē tika uztverta gatavošanās 1917.gada kongresam, kad Latgale pieņēma lēmumu pievienoties Latvijai ar devīzi „Brīvu Latgali brīvā Latvijā”, par to lasīsim Vladislava Lōča rakstā „Dievs, svētī Latviju!”.

Maruta Latkovska, redaktore