Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Izgaismos Bauskas pilsētas dievnamus
31.05.2007 pl. 08:44

Pēc Bauskas Domes priekšsēdētājas Māras Bites iniciatīvas līdz pilsētas svētkiem paredzēts izgaismot visus Bauskas dievnamus, trešdien ziņo laikraksts "Bauskas Dzīve".

"Ideja par šādu iespēju virmoja jau sen, taču trūka finansiāla atbalsta. Domes budžetā šim pasākumam līdzekļu nebija, vērsos pie uzņēmējiem, taču bez panākumiem," sacīja Māra Bite. Dzirdīgas ausis tika rastas amatpersonas pārstāvētās partijas «LPP/Latvijas ceļš» biedru vidū.

Šogad no valsts budžeta līdzekļiem kā mērķdotācija Bauskas pašvaldībai piešķirti 5000 latu, kas domāti katoļu, luterāņu un pareizticīgo baznīcas apgaismošanas projekta realizācijai.

Bauskas Svētā Gara luterāņu draudzes priekšnieks Guntis Macpans šo projektu vērtē pozitīvi. Taču cik ilgi pašvaldība atjaunos vandaļu izpostītos prožektorus? Tāpēc G. Macpans gribētu, lai Dome izvērtētu iespēju izvietot videonovērošanas kameras. Pēc ļaužu uzdzīves tuvējās spēļu zālēs dievnamam daudz reižu izsisti stikli. Izvērtējot pieredzi, draudzes priekšnieks pieļauj – ar apgaismojumu var notikt tas pats.

M. Bite skaidro, ka apgaismojuma ierīkošana visās vietās ir tehniski iespējama. Svētnīcu apgaismojumu paredzēts pievienot ielu apgaismojumam. M. Bite uzskata, ka tumsā pamanāmi dievnami piesaistīs lielāku pilsētas viesu uzmanību.

Pilsētas Dome Bauskas Svētā Gara luterāņu baznīcu vairākkārt ir virzījusi arī uz va/s «Latvenergo» organizēto konkursu «Izgaismo Latviju», taču līdz šim panākumi nav gūti.

www.bauskasdzive.lv
Foto: www.bauska.lv