Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Grobiņas baznīcā Adventes koncerts
28.11.2004 pl. 08:39

Ingrīda Burģe

Ar dziļu ziemu un salu ir atnākusi pirmā advente. Iesācies Kristus dzimšanas svētku gaidīšanas laiks.

Grobiņas sv. Brigitas baznīcā pirmās adventes Svētā Mise bija ļoti labi apmeklēta un svinīga. Pēc dievkalpojuma notika bērnu sagatavots koncerts, uz kuru baznīcā sanāca Grobiņas ļaudis. Anna, smaidīga un droša meitene, bija koncerta vadītāja un sākumā visus aicināja ar prieku sveikt šo laiku.

Bērni, kuri pirms tam jau darbojās draudzes organizētajās “Spēļu dienās”, dziedāja Adventa dziesmas. Skatītājus aizkustināja Rafaelas un Senoras ļoti patiesi attēlotā etīde par eņģeļa Gabriela pasludinājumu Jaunavai Marijai. Tad bērni dziedāja “Esi sveicināta” ēbreju valodā. Arī no Liepājas bija ieradušies dziedātāji skolotājas Andas Karules vadībā, viņi dziedāja dziesmas no cikla „Savādā pasaule”. Priecēja tas, ka visā notiekošajā bija iesaistījušies vecāki, lai bērniem palīdzētu nokļūt līdz Grobiņai un atbalstītu arī visādi citādi.

Patīkams pārsteigums un skaists adventa sveiciens bija Grobiņas pamatskolas skolotājas Jolantas Smukumas vadītais blokflautu ansamblis, kas atskaņoja senas melodijas.

Koncerta noslēgumā klātesošos uzrunāja draudzes prāvests Mariušs Kempa. Viņš pateicās bērniem par jauko koncertu un visiem vēlēja ar prieku sagaidīt Kristus dzimšanas svētkus.