Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Divu zvanu koru koncerts (audio)
30.04.2008 pl. 08:01

26. aprīlī Liepājas Svētā Jāzepa katedrālē regulāro koncertu cikla ietvaros, kas piedāvā apmeklētājiem baudīt labu klasisko kamermūziku Liepājas pilsētas mākslinieku izpildījumā, notika divu zvanu koru koncerts.

Apmeklētājus ar savu koncertu priecēja Em. Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas zvanu koris un Liepājas Katoļu pamatskolas zvanu koris.

Ansamblis "Zvanu koris" ir dibināts 1999. gadā pie Liepājas Metodistu baznīcas, pēc tam kad dāvinājumā no Detroitas draudzes tika saņemti zvani. Gadu vēlāk ansambļa vadītājs un skaņdarbu aranžētājs Miervaldis Ziemelis ieveda Zvanu kori Emīla Meilngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas paspārnē, tā iesaistot ansamblī akadēmiski izglītotus mūziķus. Šobrīd Liepājas mūzikas vidusskolas Zvanu kori vada Astra Ziemele, bet Miervaldis Ziemelis audzina un veido zvanu ansambli Liepājas Katoļu pamatskolā.

Zvanu kora repertuārā ir apmēram 150 skaņdarbi - sākot no klasikas līdz mūsdienu autoru darbiem, lielāko akcentu liekot uz garīga rakstura skaņdarbiem.

Ar šo koncertu turpinās regulārs koncertu cikls, kas piedāvā ikvienam apmeklētājam baudīt labu klasisko kamermūziku Liepājas pilsētas mākslinieku izpildījumā. Ieeja uz koncertiem ir bez maksas, taču tā laikā tiks vākti ziedojumi, katedrāles Mākslas un Kultūras pieminekļu atjaunošanai.

Nākošais koncerts Liepājas Svētā Jāzepa katedrālē notiks 10. maijā pulksten 16. Koncertā muzicēs Liepājas mūzikas skolas skolēni. Pirms koncerta pulksten 15 katedrāles zvanu tornī tiks atklāta Mātes dienai veltīta fotoizstāde.

 

• Attēlu galerija •
(uzklikšķiniet, lai palielinātu)

  
  

Katedrāle.lv