Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Sācies pirmais svētceļojums kājām uz Kuldīgas sanktuāriju
10.08.2020 pl. 18:45
Šodien, 10. augustā, pirmo reizi diecēzes vēsturē iesākās svētceļojums kājām no Liepājas uz Kuldīgas Vissvētākās Jaunavas Marijas – Dzīvības Mātes svētvietu.

Svētceļnieki plkst. 8.00 pulcējās Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē uz Svēto Misi, kuru vadīja bīskaps Viktors Stulpins. Viņš pats ar svētceļniekiem vēlāk devās ceļā, lai noietu vienu dienu.

Uzrunājot svētceļniekus, bīskaps pievērsās pārdomām par Jēzus sacīto līdzībā par kviešu grauda nomiršanu. „Ko nozīmē nomirt sev? Tā ir iziešana no mūsu parastās ikdienas, atteikšanās no ērtībām. Tā ir arī sastapšanās ar cilvēkiem, ar kuriem pirmajā brīdī, liekas, viss ir kārtībā, bet vēlāk varbūt nonākam zināmā nesaskaņā, un ja ne ārēji, tad iekšēji mēs to pārdzīvojam. Mums katram nākas arī šajā brīdī it kā nomirt sev, lai mēs iepazītu sevi vairāk. Lai mēs atklātu ne tikai to, kas mums nepatīk otrā cilvēkā, bet arī to, kādi mēs paši esam mūsu ikdienas dzīvei neparastās situācijās. Lai mēs atklātu arī sevī kaut kādu jaunu mūsu rakstura, temperamenta šķautni, kuru neesam vēl iepazinuši. Lai mēs varētu šajās dienās Dievam dot augļus un lai arī Dievs varētu mūs pilnveidot, ka mēs kļūtu par tiem, kas pagodina Viņu ar savu dzīvi, pagodina ar visu to, kas šajā dzīvē ir – ar priecīgo un ar to, kas ir vēl sāpīgs mums pašiem, bet ko mēs, uzticot Dievam, varam iegūt kā tādu lielu mantojumu sev mūžīgai dzīvei. Tādēļ, uzsākot svētceļojumu, lūgsimies, lai šajā žēlastības laikā atklājam sevi no jauna un atdodam Dievam visu to, kas mūsos vēl ir nepilnīgs. Lai viņš to pārveido un pavada mūs kaut par vienu solīti tuvāk svētumam.”

Ceļā no Liepājas Sv. Jāzepa katedrāles devās 15 dalībnieki, kuri līdz Kuldīgai mēros apmēram 120 kilometrus kājām. Sakarā ar valstī noteiktiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem, kas nosaka pulcēšanās prasības un ierobežojumus, svētceļojumā dalībnieku skaits šoreiz ir ierobežots. Svētceļojuma ceļš no Liepājas vīsies pa tādām Kurzemes vietām kā Vērgale, Pāvilosta, Jūrkalne, Alsunga un Kuldīga. Katru dienu svētceļniekus ceļā pavadīs cits priesteris.

Atgādināsim, ka 2018. gada 6. oktobrī ar bīskapa dekrētu Kuldīgas Svētās Trīsvienības un svēto apustuļu Sīmaņa un Jūdas draudzes baznīca pasludināta par svētvietu Vissvētākās Jaunavas Marijas – Dzīvības Mātes godam.

Katedrāle.lv