Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Latvijā
Pasaulē

Baznīcas ērģelnieku rekolekcijas Aglonā

Aglonas bazilikas klosterī no 16. līdz 17. jūlijam notiks baznīcas ērģelnieku rekolekcijas. Divu dienu pasākumā aicināts pieteikties un piedalīties ikviens, kurš muzikāli kalpo vai strādā kādā no katoļu draudzēm.

Venēcijā notika konference "Baznīca un kultūras mantojums"

Pirmoreiz Venēcijas mākslas biennālē piedalīsies Romas pāvests. Kā jau ziņots, 28. aprīlī Svētais tēvs ieradīsies kanālu un tiltu pilsētā, kas ir unikāla visā pasaulē ar savu pilsētvides un ekoloģisko profilu, kurā delikātā un apbrīnojamā veidā apvienojas māksla un ticība, vēsture un kultūra.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk

Mariāņiem Latvijā – 100

Šī gada 2. martā, pateicībā Dievam par Mariāņu kongregācijas simts gadu kalpojumu Latvijā un par klostera dzīves atjaunošanu mūsu valstī, Viļānu katoļu baznīcā notika svinīgs dievkalpojums, kuru vadīja Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Parolins: sarunas pāvesta skatījumā ir nevis padošanās, bet miera nosacījums

Itāļu laikraksts “Corriere della Sera” 12. martā publicēja kardināla Pjetro Parolina interviju, kurā viņš komentē iepriekš pāvesta Šveices medijam RSI teikto par Ukrainu. Karš pret Ukrainu sākās nevis kā nekontrolējama dabas katastrofa, bet gan ar cilvēka lēmumu, tāpēc to var izbeigt cilvēks – saka Parolins.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk
Kurzemē
Vatikānā

''Maltas Ordeņa palīdzības dienests'' darbībā

Pateicoties Liepājas diecēzes bīskapam Viktoram Stulpinam (atvēlot telpas un sniedzot garīgu atbalstu), kopš 2023. gada septembra Liepājā pie Sv. Jāzepa katedrāles savu darbību ir atsākusi labdarības biedrība “Maltas Ordeņa palīdzības dienests” (MOPD).

Būt dzīves pabērnu vidū un dāvāt tiem savu mīlestību

Sestdien, 16. martā, pāvests pieņēma audiencē bīskapa Kamillo Farezina vārdā nosauktā fonda locekļus, kuri Itālijā un Brazīlijā nodarbojas ar labdarību. Bīskaps kā misionārs kalpoja trūkumcietējiem šajā Dienvidamerikas zemē. Francisks norādīja uz kalpošanas tuvākajam divām vadlīnijām – darbu nabagu un atstumto labā un strādāšanu kopā.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk

Garīgā literatūra Grobiņas draudzē

Lielā gavēņa laikam tuvojoties, Grobiņas Sv. Brigitas draudzē ticis izveidots garīgās literatūras grāmatu plaukts. Šī iecere lolota jau sen, katoļu izdevniecību grāmatas un periodika krāta jau ilgāku laiku.

Bērnu slimnīca "Bambino Gesù" svinēs 100 gadus kopā ar pāvestu

Sestdien, 16. martā, Vatikānā ieradīsies vairāk nekā 3 tk. pediatriskās slimnīcas “Bambino Gesù” sešu filiāļu darbinieki kopā ar pacientiem un viņu ģimenes locekļiem. Viņus Pāvila VI zālē pieņems audiencē pāvests Francisks.

Lasīt tālāk
Lasīt tālāk
Jaunākais no citām sadaļām

Sirdsapziņas izmeklēšana

“Bet tas nav no svara, ja jūs vai kāda cita cilvēku tiesa mani tiesātu. Arī pats sevi es netiesāju, jo sirdsapziņa man nekā nepārmet. Bet tas mani vēl neattaisno. Kungs ir mans tiesnesis” (1Kor 4,3-4). Par sirdsapziņu ikdienas dzīvē mēs tik ļoti neaizdomājamies. Biežāk to lietojam, izsakot kādu aizrādījumu: “Vai tev sirdsapziņas nemaz nav?!” Bet kas īsti ir sirdsapziņa?

Lasīt tālāk

Dzīve nesakramentālās attiecībās (II)

Turpinājums. Daudzi šķirtie katoļi, apzinoties sava lēmuma reliģiskās sekas, dažādu iemeslu dēļ paliek nesakramentālās attiecībās. Mēs bieži dzirdam viedokļus, ka cilvēks, kurš nolemj dzīvot smaga grēka stāvoklī, atrodas ārpus Baznīcas.

Lasīt tālāk

Gavēnis – mūsu garīgais ceļojums

Pārdomas par Lielā gavēņa jeb četrdesmit dienu gandarīšanas laiku (no 14.02 līdz 27.03) vēlos sākt ar dominikāņu mūka un mistiķa Meistara Ekharta (1260-1327) vārdiem: “Vissvarīgākā garīgā cīņa nav cīņa ar grēku, bet cīņa par tuvumu ar Dievu.” Šie vārdi atgādina svarīgu atziņu par garīgo dzīvi: ja mēs veidosim attiecības ar Jēzu, tad arī spēsim uzvarēt grēku un ļaunumu, jo nevis cīņa ar grēku to uzvar, bet gan mūsu tuvība ar Viņu.

Lasīt tālāk