Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Ievērojams anglikāņu bīskaps uzņemts katoļu Baznīcā
23.10.2021 pl. 20:51
Ievērojams anglikāņu bīskaps, kuru reiz uzskatīja par potenciālo nākamo Kenterberijas arhibīskapu, ir stājies pilnīgā kopībā ar katoļu Baznīcu.

14. oktobrī bijušais Ročesteras (Anglijā) bīskaps Maikls Nazīrs-Ali pievienojies Volsinghemas Dievmātes personīgajam ordinariātam (the Personal Ordinariate of Our Lady of Walsingham).

Žurnālā The Spectator teikts, ka Nazīrs-Ali varētu tikt ordinēts par katoļu priesteri jau oktobra beigās ordinariāta ietvaros, kas ir Benedikta XVI 2011. gadā izveidota struktūra bijušo anglikāņu grupām, kuras vēlas saglabāt sava mantojuma elementus.

14. oktobra paziņojumā ordinariāts pavēstījis, ka 29. septembrī, Svētā Miķeļa un visu eņģeļu svētkos, Nazīru-Ali pilnā kopībā uzņēmis grupas ordinārijs monsinjors Kīts Ņūtons.

"Ar Svētā Krēsla atļauju viņš attiecīgajā laikā tiks ordinēts katoļu priesterībā ordinariāta noteiktajam amatam," teikts paziņojumā.

Skaidrojot savu lēmumu, Nazīrs-Ali sacīja: "Es uzskatu, ka anglikāņu vēlmi ievērot apustulisko, patristisko un saskaņojošo doktrīnu tagad vislabāk var uzturēt ordinariātā."

“Noteikumi, lai aizsargātu leģitīmo anglikāņu mantojumu, ir ļoti iepriecinoši, un es uzskatu, ka šādam mantojumam liturģijā, pieejai Bībeles studijām, pastorālajai saistībai ar kopienu, morālās teoloģijas metodēm un daudz kam citam ir daudz ko piedāvāt plašākai Baznīcai. ”

"Es ar nepacietību gaidu, kad varēšu saņemt citu Baznīcas daļu bagātības, vienlaikus, iespējams, sniedzot pieticīgu ieguldījumu anglikāņu mantojuma saglabāšanā un stiprināšanā plašākas sadraudzības ietvaros."

Nazīrs-Ali dzimis 1949. gadā Karači, Pakistānā, un apmeklējis katoļu skolas. Ģimenē viņš saņēmis gan kristiešu, gan musulmaņu dzīvesveida pieredzi, viņam ir Lielbritānijas un Pakistānas pilsonība.

Viņš tika ordinēts par anglikāņu garīdznieku 1976. gadā un kalpojis Karači un Lahorā. Viņš kļuva par Lahoras anglikāņu katedrāles rektoru un tika iesvētīts kā pirmais Raivindas bīskaps Rietumpendžabā, Pakistānā.

Vēlāk viņš pievienojās Kenterberijas arhibīskapa komandai, palīdzot plānot 1988. gada Lambeta konferenci, kur sapulcējās Anglikāņu kopienu bīskapi no visas pasaules. Savukārt 1994. gadā viņš tika nozīmēts par Ročesteras bīskapu, viņa pārziņā ietilpa Medveja, Ziemeļ un Rietumkenta, kā arī Londonas rajoni Bromlija un Bekslija.

Precējies, viņam ir divi bērni, no 1999. gada bijis Lordu palātas, Lielbritānijas parlamenta augstākās palātas, biedrs. Viņš piedalījies Starptautiskās anglikāņu-romas katoļu komisijas (ARCIC-II) otrajā etapā un bijis Starptautiskās anglikāņu-romas katoļu komisijas vienotībai un misijai (IARCCUM) loceklis. Pašlaik, 72 gadu vecumā, viņš ir Oksfordas izglītības, pētījumu, aizstāvības un dialoga centra (OXTRAD) prezidents.

Pašreizējais Kenterberijas arhibīskaps Džastins Velbijs uzslavējis viņa “evaņģelizācijas, starpkonfesionālā dialoga, ekumēnisma un teoloģiskās izglītības pieredzi”.

Catholicnewsagency.com
Foto: Michaelnazirali.com