Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Radio Marija skanēs Tukumā un Saldū
14.01.2022 pl. 13:03
Aizvadītā gada nogalē "Radio Marija Latvija" informēja, ka turpmāk radio varēs skanēt arī Saldū un Tukumā. Radio bija pieteicies konkursos uz brīvām frekvencēm Kuldīgā, Talsos, Saldū un Tukumā. Par frekvencēm Talsos vēl tiek gaidīta Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) atbilde, bet Kuldīgas konkursā radio neuzvarēja.

“No sirds pateicamies visiem, kuri ziedojāt nepieciešamo summu dalībai konkursos. Paldies katram, kurš zvanīja uz mūsu info tālruni un rakstīja vēstules NEPL padomei, ka vēlas dzirdēt radio savā pilsētā. Paldies visiem, kuri lūdzaties par Radio Marija skanējuma izplatīšanos Latvijā,” par atbalstu pateicas radio komanda, kā arī norāda, ka finansiāls atbalsts vēl būs nepieciešams attiecīgo iekārtu iegādei.

Šobrīd "Radio Marija Latvija" aktīvi meklē labākās vietas Tukumā un Saldū, kur uzstādīt raidītājus.

Padome ir izsludinājusi konkursus uz brīvām frekvencēm Daugavpilī un Rēzeknē. "Radio Marija Latvija" programmas direktors priesteris Pēteris Skudra pastāstīja, ka tie ir lieli konkursi, turklāt katram konkursam ir nepieciešams iemaksāt 1067 eiro lielu dalības maksu. Tāpēc klausītāji aicināti gan savu iespēju robežās dalību konkursā atbalstīt ar ziedojumu, gan arī lūgties šajā nodomā. Tad, kad tiks apstiprināti konkursa dalībnieki, tie cilvēki, kas šajās pilsētās dzīvo un vēlas radio klausīties, varēs rakstīt vēstules NEPL padomei ar lūgumu lemt par labu Radio Marija kandidatūrai konkursā, kā arī pamatot, kāpēc viņiem ir svarīgi klausīties tieši šo radio. Radio klausītāji var zvanīt uz Radio Marija info tālruni un izteikt savu vēlmi par radio skanēšanu Daugavpilī, Rēzeknē vai vēl kādā Latvijas pilsētā.

KABIA
Foto: turisms.saldus.lv