Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pāvests nāciju līderiem: "Lūdzu, nenovediet cilvēci iznīcībā!"
06.06.2022 pl. 13:06
Svētdien, 5. jūnijā, Vasarsvētkos, pēc lūgšanas “Debesu Karaliene”, pāvests kārtējo reizi uzstājīgi aicināja izbeigt Ukrainā karu, kas tur rit jau 102. dienu.

“Vasarsvētkos Dieva sapnis attiecībā uz cilvēci kļuva īstenība”, iesāka Francisks. “Piecdesmit dienas pēc Lieldienām tautas, kas runā atšķirīgās valodās, satiekas un cita citu saprot. Taču tagad, simts dienas kopš bruņotā iebrukuma Ukrainā sākuma, cilvēci atkal ir pārņēmis kara murgs, kas ir Dieva sapņa noliegšana: tautas cīnās, nogalina viena otru, cilvēki tā vietā, lai cits citam tuvotos, tiek attālināti no savām mājām.”

Atzinis, ka konflikta eskalācija kļūst visiem aizvien bīstamāka, pāvests kārtējo reizi vērsās pie nāciju vadītājiem, sakot: “Lūdzu, nenovediet cilvēci iznīcībā!” “Lūdzu, nenovediet cilvēci iznīcībā!” viņš atkārtoja.

Francisks aicināja “vest īstas sarunas, lai panāktu pamieru un ilgtspējīgu risinājumu”. Viņš mudināja “sadzirdēt cietošo iedzīvotāju izmisīgo saucienu, respektēt cilvēka dzīvību un izbeigt pilsētu un ciematu šausminošo iznīcināšanu Ukrainas austrumos”. “Turpināsim, nepagurdami, lūgties un cīnīties par mieru”, piebilda Svētais tēvs.

Vaticannews.va
Foto: humanitārais centrs Lisičanskā

Ziedot Ukrainas cilvēkiem - https://www.ziedot.lv/