Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pāvests aicina nepierast pie kara Ukrainā
13.06.2022 pl. 17:01
Svētdien, 12. jūnijā, uzrunā pēc lūgšanas “Kunga eņģelis” pāvests kārtējo reizi pievērsās Ukrainai, aicinot neaizmirst ukraiņu tautas ciešanas.

Uzrunājot Svētā Pētera laukumā sapulcējušos Romas ticīgos un dažādu zemju svētceļniekus, Francisks sacīja: “Manu sirdi visu laiku nodarbina doma par ukraiņu tautu, kas cieš no kara. Lai aizejošais laiks neatdzesē mūsu sāpes un mūsu raizes par šiem izmocītajiem ļaudīm. Lūdzu, nepieradīsim pie šīs traģiskās realitātes! Vienmēr paturēsim to savā sirdī! Lūgsimies un cīnīsimies par mieru!”

Svētais Krēsls turpina ļoti uzmanīgi sekot līdzi Ukrainā notiekošajam karam. Jau ziņots, ka 10. jūnijā pāvests pieņēma audiencē Eiropas Komisijas prezidenti Urzulu fon der Leienu. Viņu tikšanās laikā galvenais uzsvars tika likts uz kopīgiem centieniem izbeigt Ukrainā karu, kā arī humanitārajiem aspektiem. Vēlāk EK prezidente rakstīja: “…Mēs esam kopā ar tiem, kuri cieš no iznīcināšanas Ukrainā. Šim karam jābeidzas. Eiropā ir jāatgriežas mieram”.

Katoļticīgie Eiropā dara visu iespējamo, lai palīdzētu bēgļiem no Ukrainas, sniedzot viņiem gan materiālo palīdzību, gan garīgo un morālo atbalstu. Piemēram, aptuveni pirms nedēļas Tallinā, kādā grieķu-katoļu baznīcā, notika ekumeniskā lūgšana par mieru Ukrainā.

Vaticannews.va
Foto - postījumi Irpiņā

Ziedot Ukrainas cilvēkiem - https://www.ziedot.lv/