Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Tēvs četrrāpus dodas svētceļojumā, lai pateiktos par dēla veselību
18.04.2023 pl. 08:07
Kad 2022. gada oktobrī viņa smagi slimajam 7 gadus vecajam dēlam Adrianam apstājās sirds, Areks Šura (Arek Szura) apsolīja Dievam: "Ja Tu ļausi viņam pamest šo slimnīcu, es iešu no mūsu mājas četrrāpus uz baznīcu, lai pateiktos."

Areka sieva Izabella pastāstīja, ka vīra izredzes izpildīt šo solījumu bija gandrīz niecīgas. Šura ģimene, kas pieder Svētā Jāņa Pāvila II draudzei Filadelfijas Portričmondas apgabalā, 2022. gada aprīlī uzzināja, ka dēls Adrians slimo ar akūtu limfoblastisku leikēmiju.

Ārstēšanas laikā Adrians bija piedzīvojis "retākās blakusparādības" no ķīmijterapijas: viņa sirds apstājās uz 30 minūtēm, taču Filadelfijas Bērnu slimnīcas ārsti strādāja, lai viņu atdzīvinātu, sacīja Izabella.

Lai gan mediķu komanda viņu atdzīvināja, Adrians no sirds apstāšanās piedzīvoja vairākas potenciāli letālas blakusparādības, viņa sacīja.

"Viņa nieres un aknas nedarbojās, un viņa ķermenis pietūka ar gandrīz 25 mārciņām šķidruma, jo viņa nierēm iestājās mazspēja," sacīja Šura.

Pēc viņas teiktā, ārsti arī brīdinājuši, ka Adrians varētu būt guvis neiroloģiskus bojājumus sirds mazspējas dēļ. Tikai vēlāk viņa uzzināja, ka viņas dēlam patiesībā bija "tikai 10% iespēja izdzīvot".

Taču Izabella un Areks Šura, kā arī viņu 10 gadus vecā meita Aleksandra un atbalstītāju grupa, kas pazīstama kā „Adriana armija”, nezaudēja cerību.

Lēnām ar dialīzi no viņa ķermeņa tika izvadīts liekais šķidrums – 46 dienas pēc sirds apstāšanās Adrians tika izrakstīts no slimnīcas.

Mēnesi vēlāk Adrianam bija "pilnīga remisija" bez neiroloģisku traucējumu pazīmēm. Pēc Izabellas Šuras teiktā, šodien viņš "skraida apkārt kā traks bērns ", kamēr viņam ir vēl atlikuši 16 mēneši ķīmijterapijas.

8. aprīlī Areks Šura izpildīja savu solījumu Dievam, uzvilkdams darba cimdus un ceļgalu sargus, lai rāpotu uz ceļiem 10 kvartālus no savām mājām uz Svētā Adalberta baznīcu, kas ir daļa no Sv. Jāņa Pāvila II draudzes, un kurā atrodas Filadelfijas arhidiecēzes poļu apustulāts.

40 minūšu garā pārgājiena laikā "Es lūdzu svēto Jāni Pāvilu II, svēto Ritu un svēto Šarbelu," sacīja Areks Šura.

1976. gada Euharistiskā kongresa laikā svētais Jānis Pāvils II — toreizējais kardināls Karols Vojtila — bija uzturējies Sv. Adalbertā apmēram divas nedēļas, svinot Misi un apskatot apkārtni.

Pirms Areka Šuras ierašanās, kas sakrita ar tradicionālo Lielās sestdienas Lieldienu ēdienu svētīšanu, Izabella Šura piezvanīja Svētā Adalberta emeritētam priesterim un Polijas apustulāta direktoram tēvam Janam Palkovskim, brīdinot viņu par pateicības svētceļojumu.

"Viņš burtiski pārtrauca runāt pa tālruni un raudāja," viņa teica. "Viņš teica, ka ir bijis priesteris 47 gadus un nekad neko tādu nebija redzējis."

Izabella, Adrians un Aleksandra Šura brauca, lai panāktu Areku Šuru, kad viņš tuvojās baznīcas durvīm, kur tēvs Palkovskis svētībā bija pacēlis rokas.

Izabella Šura sacīja, ka Adrians "raudāja, kad izskrēja", lai satiktu savu tēvu.

Areks Šura devās pa baznīcas eju un nometās ceļos pirms krucifiksa, kas tika nolikts godināšanai Lielās piektdienas dievkalpojuma laikā. Viņš pastāstīja OSV News: "Es vērsos pie tēva Jana un teicu: "Tas bija grūti, bet es turēju savu solījumu.””

Aleteia.org
Foto:Izabela Szura