Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Kardināls Mateo Dzupi dodas uz Kijivu
05.06.2023 pl. 21:01
Kara kontekstā vienīgās dialoga puses ir Ukrainas prezidents Zelenskis un Krievijas prezidents Putins, un kardināla Mateo Dzupi mērķis ir "pirmām kārtām veicināt labvēlīgu vidi, atmosfēru, kas var novest pie miera procesiem", teica Vatikāna valsts sekretārs, skaidrojot kardināla Dzupi misiju.

Itālijas bīskapu konferences priekšsēdētāja kardināla Mateo Maria Dzupi vizīte Kijivā ir daļa no pāvesta Franciska diplomātiskās misijas, lasām Vatikāna paziņojumā. "Runa ir par iniciatīvu, kuras galvenais mērķis ir uzklausīt Ukrainas valdības pārstāvjus, meklēt iespējamos ceļus taisnīga miera panākšanai un atbalstīt cilvēcības žestus, lai mazinātu spriedzi".

Pirmdien, 5. jūnijā, Kijivā sākās Boloņas arhibīskapa kardināla Mateo Maria Dzupi misija, kas noslēgsies 6. jūnijā. Kardināls ierodas Ukrainas galvaspilsētā kā "Svētā tēva sūtnis", teikts Vatikāna paziņojumā.

Ziņu par kardinālam Mateo Dzupi uzticēto misiju 20. maijā izplatīja Vatikāna preses birojs. Iepriekš pāvests pats bija runājis par miera "misiju" šajā kara nomocītajā Austrumeiropas valstī. Vatikāna valsts sekretārs kardināls Pjetro Parolins paskaidroja, ka tā nav misija, kuras "tiešais mērķis ir starpniecība", bet gan "censties labvēlīgi ietekmēt gaisotni, veicināt vidi, kas var vest uz miera ceļiem". 

Uzstājoties Itālijas bīskapu konferences Pastāvīgās padomes noslēguma sēdē, kardināls Mateo Dzupi norādīja uz savas misijas mērķi, uzsverot, ka konfliktu, kas Ukrainā turpinās jau vairāk nekā gadu, pāvests pārdzīvo "līdz sirds dziļumiem".

Vaticannews.va
Foto: Pixabay.com/Luaks Johnns