Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Vīriešu Rožukronī 7. oktobrī piedalīsies 40 valstis
01.10.2023 pl. 11:13
Sestdien, 7. oktobrī, dienā, kad Baznīca svin Rožukroņa Dievmātes svētkus, notiks ceturtais vispasaules vīriešu Rožukroņa notikums, kas lūgšanā pulcēs vairāk nekā 40 valstis.

Iniciatīva aizsākās Polijā un Īrijā 2018. gadā, un tikai dažu gadu laikā tā ir izvērsusies citās valstīs dažādos datumos.

Argentīnā, kas ir šī globālā krusta kara pionieru valsts, mērķis ir panākt, lai visas pilsētas lūgtu vienā dienā. Galvenā norises vieta būs Plaza de Mayo Buenosairesā.

Pirmā vispasaules vīriešu Rožukroņa ceremonija notika 2022. gada 28. maijā, bet otrā – tā paša gada 8. oktobrī, un tajā piedalījās vairāk nekā 150 pilsētas visos piecos kontinentos. Buenosairesā piedalījās aptuveni 2000 cilvēku.

Šī gada 6. maijā jau trešo reizi notika lūgšanu pasākums, kad vīrieši no vairāk nekā 40 valstīm lūdza par to, lai vīrieša loma sabiedrībā tiktu atkal novērtēta un lai pasaule atgrieztos.

Segundo Karafi, viens no iniciatīvas organizatoriem Buenosairesā, sacīja, ka "šo rožukroņu nozīme ir tajā, ka tieši vīrieši vēlas atgriezt ticību publiskajā telpā, lūdzot par viņu pašu atjaunošanu, lai atgūtu savu būtību pasaulē, kas viņus kritizē un uzbrūk”.

Mērķis ir parādīt, ka "ticība nav tikai sievietes lieta un ka vīrietis kā ģimenes tēvs, priesteris ir gatavs cīnīties, aizstāvot savu kā vīrieša absolūtāko būtību".

Karafi atklāja šī jaunā vīriešu Rožukroņa notikuma lūgšanu nodomus:

Atlīdzībā par nodarījumiem, kas izdarīti pret Marijas Bezvainīgo Sirdi; sekojot svētā Jāzepa piemēram, atgūt vīrišķību kā vīrieša lomu Dieva plānā, lai aizsargātu un aizstāvētu mūsu ģimeņu un tuvinieku svētumu; un aizsargāt un aizstāvēt mūsu ģimenes no cilvēciskām idejām, kas ir antikristīgas.

Pasākums nav paredzēts tikai katoļiem, bet ir adresēts visiem labas gribas vīriešiem un cilvēkiem.

Kāpēc vīriešu Rožukronis?

Vīriešu Rožukroņa aizsācēji Polijā norāda, ka mērķis ir izpildīt Jaunavas Marijas gribu, kas ir viņas Dēla Jēzus Kristus griba.

Viņi atzīmē, ka ”vīriešu loma Dieva plānā ir aizsargāt mūžīgai dzīvībai visus tos, kurus Dievs mums ir devis šeit uz zemes”.

“Tāpat kā svētais Jāzeps bija Svētās Ģimenes sargātājs uz zemes, arī mums ir uzdevums aizstāvēt savu ģimeņu un tuvinieku svētumu. Mēs vēlamies to darīt kopā, vīriešu kopienā. Šajā vienotībā mēs stiprinām savu vīrišķo identitāti un vīrišķos tikumus,” skaidroja lūgšanu kustības virzītāji.

Foto: pirmais vīriešu Rožukroņa notikums

Catholicnewsagency.com