Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Kardināls Picaballa konsekrē Svēto Zemi Marijas Bezvainīgajai Sirdij
31.10.2023 pl. 21:42
Svētdien, 29. oktobrī, Jeruzalemes latīņu rita patriarhs, kardināls Pjērbatista Picaballa, konsekrēja Svēto Zemi Marijas Bezvainīgajai Sirdij. Konsekrācija notika Vissvētākās Jaunavas Marijas – Palestīnas Karalienes svētkos pēc Svētās Mises Deir Rafatas svētnīcā.

“Dieva Māte un mūsu Māte, tu savā laikā pārstaigāji mūsu zemes ceļus. Vadi mūs tagad pa miera ceļiem! Mēs uzticam un veltām sevi, mūsu Baznīcu, visu cilvēci, Tuvo Austrumu tautas un īpaši Svētās Zemes tautas, kas tev pieder, tavai Bezvainīgajai Sirdij”, sacīja kardināls Picaballa. “Šeit Tu dāvāji pasaulei Pestītāju. Dod, lai beidzas karš un mūsu pilsētās un mūsu ciematos izplatās miers. Šajā pārbaudījumu laikā mēs griežamies pie tevis, jo tu mūs mīli un pazīsti. Cilvēce ir attālinājusies no miera ceļa. Tā aizmirsa mācības, kas gūtas no nesenās pagātnes traģēdijām, no miljoniem karos kritušo upuriem”.

Kardināls lūdzās, lai, atrodoties “ļaunuma noslēpuma” epicentrā, Dievmāte vada pasaules līderus un tos, kuri ir atbildīgi par tautu likteņiem, lai viņi pieņemtu taisnīgus un pareizus lēmumus, un darbotos kopējā labuma labā. Lai Jaunava Marija parāda savas zemes iedzīvotājiem brālības ceļu. Lai laikā, kad dārd ieroči, viņa pārvērš mūsu domas par miera domām un mūsu zobenus par lemešiem. Lai viņa ar savu mātišķo pieskārienu nes atvieglojumu tiem, kuri cieš un bēg no raķetēm un bumbām. Lai viņas mātišķais apskāviens mierina tos, kuri ir ievainoti vai spiesti pamest savas mājas, tos, kuri ir zaudējuši savus ģimenes locekļus, ieslodzītos un tos, kuri ir izkaisīti un nokļuvuši gūstā.

Noslēgumā Jeruzalemes latīņu rita patriarhs lūdzās: “Šajā stundā, kad Svētās Zemes tautas vēršas pie tevis, tava sirds pukst līdzjūtībā pret tām un visām tautām, kuras iznīcina karš, bads, netaisnība un nabadzība. Lai caur tavu aizbildniecību pa zemi izplatās Dieva žēlsirdība un lai atgriežas maigais miera ritms un iezīmē mūsu dienas”.

Vaticannews.va
Foto: Patriarcato latino di Gerusalemme