Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Kustībai „Par dzīvību!” jauna tīmekļa lapa
10.03.2005 pl. 14:21

Kārlis Čerāns, „Par dzīvību!” valdes priekšsēdētājs

Kustības „Par dzīvību!” valdes vārdā varu ar prieku paziņot, ka beidzot tīmeklī ir pieejama kustības „Par dzīvību!” jaunā lapa.

Šī lapa piedāvā strukturētā veidā pasniegtu informāciju un plašas navigācijas iespējas, lai katrs interesents varētu iespējami ērti atrast sev nepieciešamo.

Lapā pieejama informācija par cilvēka dzīvības sākumu, par abortu kā ieņemta bērna iznīcināšanu, par kontracepciju un ķīmiskā veidā izraisītiem abortiem. Lapā raksturota arī laulības un ģimenes nozīme cilvēku dzīvē, kā arī sniegta sākotnējā informācija par auglīguma atpazīšanas metodi (metode pazīstama arī kā „dabīgā ģimenes plānošana”).

Sadaļā „Aktuāli jautājumi” sniegtas atbildes uz tādiem sabiedrībā šodien nozīmīgiem jautājumiem, vai prezervatīvs var droši pasargāt no AIDS, vai hormonālām tabletēm piemīt ieņemtu bērnu nogalinoša iedarbība, un galu galā, kad sākas cilvēka dzīvība.

Informācijas sadaļa, tajā skaitā rakstu un publikāciju lapa, ietver nemitīgi augošu atziņu kopumu par jautājumiem, kas skar dzīvības un nāves kultūras attiecības, abortu un cilvēktiesību jautājumu saistību, arī citur pasaulē piedāvātos risinājumus, kā tiek piedāvāta palīdzība māmiņām, kas nes bērnu zem savas sirds. Tīmekļa lapā ievietoti arī raksti, kas publicēti dažādos „Dzīvības vēsts” numuros.

Starp lapā pieejamajiem resursiem minami arī Latvijas kristīgo konfesiju priekšlikumi reproduktīvās veselības jautājumu risināšanai (alternatīvas abortu legalizācijai), kā arī atsevišķi Baznīcas dokumenti, kas skar cilvēka dzīvības un ģimenes attiecību jautājumus. Mēs ļoti ceram, ka ne pārāk tālā nākotnē varētu kļūt pieejams arī jauns tulkojums Pāvesta Jāņa Pāvila II enciklikai „Dzīvības Evaņģēlijs” (šobrīd diemžēl pilnais enciklikas teksts lasāms tikai angļu vai kādā citā svešvalodā).

Lūgšana ir pats pamats, lai cilvēks varētu atpazīt savu dziļāko aicinājumu būt par Dieva bērnu un lai varētu to izdzīvot konkrētā veidā šajā pasaulē, tādēļ kustība „Par dzīvību!” aicina lūgties – gan kopā, gan arī privāti, piedāvājot šim nolūkam gan dažādus organizētus pasākumus, gan arī lūgšanu tekstus un garīgas atziņas, kas arī atrodamas tīmekļa lapā.

Lapā neiztrūkstošas ir notikumu un jaunumu sadaļas, kā arī informācija par kustības „Par dzīvību!” vēsturi un organizācijām citur pasaulē, kas strādā cilvēka dzīvības aizstāvībai. Tieši caur saitēm uz pasaulē cilvēka dzīvības aizstāvības jomā aktīvām organizācijām svešvalodās lasošs cilvēks var iegūt visplašāko informāciju, tajā skaitā informāciju par to, kādas ir aktualitātes pasaulē šodien. Savu iespēju robežās cenšamies mūsu lapā piedāvāt vismaz atbildes uz pašiem būtiskākajiem jautājumiem, kas skar cilvēka dzīvības aizstāvību un ar to saistītos morāles jautājumus.

Paldies visiem cilvēkiem, kas līdzdarbojās lapas izveidē, īpaši Indrai Mētrai par lapas dizainu un sākotnējo realizāciju, Inārai Lācei un Diānai Staņko par lapas struktūras sākotnējo izveidošanu, kā arī par informācijas gatavošanu lapai. Paldies arī LATNET par atbalstu lapas izvietošanā.

Lapa ir apskatāma tīmekļa adresē www.ProLife.LV, būsim pateicīgi ja rakstīsiet lapas veidotājiem savas ierosmes, kā arī norādīsiet uz nepilnībām. Lai šī lapa varētu kļūt par nozīmīgu resursu dzīvības kultūras veidošanā Latvijā, tai ir vajadzīgi vēl daudzi labi materiāli, kurus arī aicinām sūtīt šīs lapas veidotājiem.

Ir svarīgi apzināties, ka cilvēka dzīvības aizstāvības jautājums nav tikai atsevišķu šajā jomā vairāk aktīvu cilvēku vai organizāciju lieta, tas ir visas Baznīcas jautājums, kuram nevar paiet garām, liecinot par Kristu mūsdienu pasaulē. Veidosim kopā dzīvības un mīlestības kultūru!

Kārlis Čerāns,
„Par dzīvību!” valdes priekšsēdētājs,
2005. gada 10. marts