Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Narvas luterāņu baznīcā uzņems šausmu filmu
03.11.2005 pl. 14:06

Pēc divām nedēļām Narvas sv. Aleksandra luterāņu baznīcā Krievijas režisors Oļegs Fisenko sāks filmēt epizodes filmai „Pēdējā lūgšana”.

Filmas scenārijs veidots pēc Nikolaja Gogoļa stāsta „Vijs” motīviem. 

Strādnieki ir izgatavojuši jau paaugstinājumu zārkam un ar koka dēlēm aizklājuši visus logus, lai panāktu, ka baznīcā būtu tumšs, taču galvenās dekorācijas baznīcā tiks uzstādītas dienu pirms filmēšanas.

Filma „Pēdējā lūgšana” ir paredzēta plašai starptautiskai auditorijai un galvenokārt amerikāņu skatītājiem, tāpēc aktieri filmā runās angļu valodā, teica igauņu producents Jans Kolbergs. Filmu filmēs Maskavas kinokompānija un tajā piedalīsies pazīstami Krievijas un Igaunijas aktieri.

Filmas sižets ir ne tikai pielāgots mūsdienām, bet vairākās detaļās arī savādāks nekā Gogoļa darbs. Filmas beigās skatītāju gaidīs happy end: ar pēdējo lūgšanu galvenais varonis uzvarēs ļaunumu.

„Pēdējā lūgšana” tiks filmēta tikai Igaunijā, teica Kolbergs. Galvenā filmēšana būs Tallinā un tās apkārtne, bet Narvā nedēļas garumā tiks filmēta tikai viena epizode – baznīcā.

Producents teica, ka sv. Aleksandra baznīca filmai tika noskatīta ātri, jo tā  ir viena no nedaudzajām baznīcām, kas nedarbojas un ir pietiekami plaša.

Baznīcas mācītājs Villu Jürjo atklāja, ka labprāt piekritis iznomāt dievnamu filmas filmēšanai un tas, ka tiks filmēts lidojošs zārks ar raganu un citas mistiskas lietas viņu nebaidot. „Tas viss ir tālu no realitātes. Priekš manis galvenais, lai baznīcā būtu kaut kāda dzīvība un ja ir cilvēki, kuri ir gatavi strādāt ziemā aukstā dievnamā, es neiebilstu,” teica mācītājs.

Pēc producenta teiktā, filma „Pēdējā lūgšana” būs pieejama arī Igaunijas filmu nomās ar igauņu subtitriem.

Baznica.Info