Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Vēstījumi

Ziemassvētku vēstījums "Urbi et Orbi"
26.12.2005 pl. 16:01

Silvija Krivteža

Benedikts XVI aicina trešās tūkstošgades cilvēkus no jauna atvērt sirdis Kristus dzimšanas noslēpumam. Ziemassvētku vēstījumā pāvests brīdināja, ka cilvēcei draud garīgais tukšums, ja tā pārlieku aizrausies ar saviem intelektuālajiem un tehniskajiem sasniegumiem. „Mosties, trešās tūkstošgades cilvēk!” – teica Svētais tēvs.

„Ziemassvētkos Visvarenais kļuva par bērnu un lūdz mūsu palīdzību un gādību. Viņa veids būt Dievam liek izvērtēt mūsu veidu būt cilvēkiem; Viņa klauvēšana pie mūsu sirds durvīm pieprasa atbildi uz jautājumu par brīvību un mudina pārbaudīt attieksmi pret dzīvi un mūsu dzīves izpratni”.

Svētais tēvs atgādināja, ka „bez Kristus gaismas, saprāta gaisma nav pietiekama, lai apgaismotu cilvēci un pasauli”.

„Modernais cilvēk, pieaudzis, taču bieži ierobežots domāšanā un ar vāju gribu, ļauj Betlēmes Bērnam paņemt sevi aiz rokas; nebaidies, paļaujies uz Viņu. Viņa gaismas dzīvinošais spēks aicina un iedrošina tevi veidot jaunu kārtību pasaulē, kas balstās uz taisnīgām ētikas un ekonomiskas attiecībām. Lai Viņa mīlestība vada tautas un modina visos apziņu, ka esam „ģimene”, kas aicināta veidot uzticības un tuvākmīlestības attiecības. Vienota cilvēce spēj pārvarēt daudzas un satraucošas mūsdienu problēmas: no terorisma draudiem līdz pazemojošiem nabadzības apstākļiem, kādos dzīvo miljoniem cilvēku, no ieroču ražošanas līdz epidēmijām un vides piesārņošanai, kas apdraud planētas nākotni”.

Ziemassvētku vēstījumā Benedikts XVI norādīja uz katastrofālu situāciju Centrālāfrikā, īpaši Darfūrā. Viņš lūdzās par mieru un saskaņu Latīņamerikā, Tuvo austrumu reģionā un Korejā, kur cerības zīmes, lai arī to netrūkst, gaida uz godīguma un gudrības iedvesmotas rīcības apstiprinājumu.

Ziemassvētku apsveikumus Benedikts XVI nolasīja 32 valodās. Šoreiz izpalika sveiciens latviešu valodā. Ceram, ka Lieldienās pāvests apsveiks arī latviešus visā pasaulē. Tikšanās noslēgumā viņš deva savu apustulisko svētību „Urbi et Orbi” – „Pilsētai un pasaulei”. To tiešraidē translēja 75 valstu televīzijas.

RadioVaticana.org