Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

"Harlem Gospel Choir" koncerti Rīgā
27.12.2005 pl. 19:25

Pasaulslavenais Hārlemas Gospeļu koris (Harlem Gospel Choir), kas gada nogalē viesosies Rīgā, savus koncertus veltīs pāvesta Jāņa Pāvila II piemiņai, ar ko kora dalībniekus vienojusi īpaša saikne.

Pirmoreiz Hārlemas Gospeļu koris uzstājies pāvestam 1995.gadā Ņujorkas Centrālparkā, kur, klātesot gandrīz simt trīsdesmit tūkstošiem cilvēku, viņš noturēja AIDS slimniekiem, nabadzīgajiem un bezpajumtniekiem veltītu misi.
2003.gadā Jānis Pāvils II pieņēma kora dalībniekus īpašā audiencē Vatikānā un arī noklausījās viņu muzikālo priekšnesumu. Šīs tikšanās reizes Hārlemas Gospeļu kora dziedātāji joprojām atceras kā jaukas un iedvesmojošas un ir dziļi apbēdināti par neseno pāvesta aiziešanu mūžībā.

Jau gandrīz divdesmit gadus koris uzstājas ne tikai dzimtajā Amerikā, bet arī citur pasaulē ar mērķi iedvesmot cilvēkus ticībai un apvienot tos neatkarīgi no etniskās piederības vai pārliecības, kā arī tuvāk iepazīstināt ar kolorīto afro-amerikāņu kultūru.

Hārlemas Gospeļu koris Latvijā viesojies jau pirms pusotra gada, un arī šoreiz plānotā uzstāšanās izraisījusi lielu interesi, tādēļ 30.decembrī Kongresu namā plkst.16:00 tiks rīkots papildkoncerts.