Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Jelgava: Bīskapa Antona Justa 10  kalpošanas gadi
10.01.2006 pl. 13:27

6. janvārī, Kunga parādīšanās svētkos jeb Triju ķēniņu dienā, Jelgavas diecēzes bīskaps Antons Justs atskatījās uz bīskapa amatā pavadītajiem desmit gadiem.

Tieši šajā dienā 1996. gadā Romas Sv. Pētera bazilikā viņu kopā ar toreizējo monsinjoru Ārvaldi Andreju Brumani konsekrēja pāvests Jānis Pāvils II.

Savā svētku homīlijā bīskaps Justs vērsa uzmanību uz trīs ķēniņu, trīs gudro meklējumiem. „Kristus ir patiesā Gudrība un tieši Viņu arī atrada Austrumu gudrie”, atzīmēja bīskaps. Pēc Svētās Mises ar garīgām dziesmām draudzi priecēja un arī jubilāru sumināja Jelgavas senioru koris „Gaisma”, izsaucot sapulcēto ticīgo aplausus. Apsveicēju vidū bija gan katedrāles draudze un Marijas leģions, gan arī tuvāko un tālāko draudžu pārstāvji. Pateicoties par apsveikumiem bīskaps apliecināja, ka, ja viņam tagad nāktos vēlreiz no jauna veidot diecēzi, tad viņš noteikti ņemtu palīgos visus draudzes locekļus.

Vēlāk bīskaps svētku priekā īpaši vēlējās dalīties ar draudzes vecāko paaudzi, aicinot tos uz Ziemassvētku sarīkojumu Katehēzes centrā. Sekojot tradīcijai sākumā tika lauztas oblātes un izteikti novēlējumi. Vēlāk ar dziesmām, ko izpildīja draudzes kora pārstāvji ērģelnieces Edītes Bergmanes vadībā, un kādu dāvanu tika sumināti decembrī un janvārī dzimušie seniori.

Ieskatoties tuvākā nākotnē, jāatzīmē, ka 2006.gads ir zīmīgs Jelgavas draudzei – aprit 100 gadi kopš baznīcas uzbūvēšanas; jau pieminētā bīskapa konsekrācijas desmitgade nozīmē, ka draudzes baznīca jau desmit gadus nes katedrāles titulu; arī pašam bīskapam šogad aprit 75 dzīves gadi. Paredzams, ka svinības noritēs šī gada jūlijā.

Jelgavas katedrāles draudze

  • Attēlu galerija •
(uzklikšķiniet, lai palielinātu)