Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Liecības

Priestera Andrea Santoro un Turcijas gruzīnu kopienas vēstule pāvestam
09.02.2006 pl. 20:15

Piektdien, 10. februārī, svētā Jāņa Laterāna bazilikā notiks Turcijā noslepkavotā itāliešu misionāra Andrea Santoro bēru dievkalpojums. Dažas dienas pirms barbariskās nogalināšanas, priesteris Santoro nosūtīja vēstuli pāvestam Benediktam XVI.

Pēc Svētā tēva vēlēšanās, tā tika publicēta Vatikāna laikrakstā L’Osservatore Romano. Vēstulē teikts: „Svētais tēvs, rakstu jums no Turcijas, no Trabzonas svētās Marijas draudzes gruzīnu tautības sieviešu vārdā. Viņas šo vēstuli nodiktēja turku valodā un es to vēlos iztulkot gluži tā, kā viņas to nodiktēja. Esmu priesteris Andrea Santoro. Piederu „Fidei donum” misionāru kopienai. Darbojos Anatolijas diecēzē, kur dzīvoju jau 5 gadus. Mans ganāmpulks sastāv no 8-9 katoļticīgajiem. Pilsētā dzīvo vairāki pareizticīgie, bet 99 procentus sastāda musulmaņi.”
 
Tālāk seko gruzīnu sieviešu vēstule, kurā teikts: „Dārgais pāvest, sveicam tevi visu gruzīnu vārdā. No Dieva, Jēzus vārdā, lūdzam tev veselību. Esam ļoti priecīgi, ka Dievs tevi izvēlējās par pāvestu. Lūdzies par mums, par nabadzīgajiem, par visas pasaules trūkumcietējiem, par bērniem. Lūdzam, lai tavas lūgšanas tiešā veidā sasniedz Dievu. Gruzīni šeit ir ļoti nabadzīgi, esam ieslīguši parādos, mums nav māju, nav darba. Esam bezspēcīgi.
 
Šobrīd dzīvojam Trabzonā un strādājam. Lūdzies, lai Dievs mūs svētī un ieliek mūsos jaunu un tīru sirdi. Mēs neaizmirstam kristīgo dzīvi un vēlamies būt labs piemērs turkiem Dieva vārdā, lai viņi redzot mūs, redz un slavē Dievu.
 
Mums ir daudz ko tev teikt un stāstīt. Ja atbrauksi uz Trabzonu, varēsim parunāties vairāk. Tava ierašanās būs priecīgi svētki. Lūdzam no Dieva un vēlam tev veselību un mieru, un kristīgu dzīvi. Skūpstam tavas rokas. Būsim priecīgi, ja tu mums atbildēsi un atsūtīsi savu fotogrāfiju ar parakstu.
 
Tu kā mūsu visu kopējais tēvs, lūdzies par priesteri Andreju un par Loredanu, lai Dievs dod viņiem spēku un caur viņiem baznīca Trabzonā pieaug un vairojas.”
 
Vēstules beigās seko paraksts: „Marija, Marina un Marija,” kā arī piebilde: „Visu pārējo gruzīnu kristiešu vārdā ielūdzam tevi ciemos Trabzonā, kad tu novembrī atbrauksi uz Turciju.”
 
Noslēdzot šo, pāvestam Benediktam XVI adresēto vēstuli, priesteris Andrea Santoro piebilst: „Svētība, pievienojos šīm trim sievietēm, lai patiešām jūs ielūgtu pie mums. Jēzus vārdiem runājot, tas ir mazs ganāmpulciņš, kas cenšas būt par sāli, raugu un gaismu šai pasaulē. Jūsu apmeklējums nestu mierinājumu un iedrošinājumu. Ja Dievs vēlas, …Viņam nekas nav neiespējams.
 
Sveicu jūs un pateicos par visu. Jūsu grāmatas man bija garīgā barība teoloģijas studiju laikā. Svētiet mani. Un lai Dievs svētī un palīdz arī jums!
 
Priesteris Andrea Santoro,
Romas diecēzes „Fidei donum” misionārs Turcijā,
Anatolijas diecēzē, Trabzonas pilsētā pie Melnās jūras.
Svētās Marijas baznīca.”