Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Saruna par Kluso nedēļu un Lieldienām
06.04.2006 pl. 15:49

Līvija Leine

Vakar Liepājas Pilsētas domē ar pedagogiem, kultūras darbiniekiem un domes pārstāvjiem tikās vairāki garīdznieki.

Pasākumā piedalījās Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Grobiņas iecirkņa prāvests Ainars Jaunskalže, Liepājas baptistu Ciānas draudzes mācītājs Ilmārs Arājs, brīvbaznīcu pārstāvis Vilnis Smāģis.

Sarunu vadīja Svētās Annas baznīcas mācītājs Jānis Bitāns, kurš ir arī Pilsētas domes Reliģijas lietu komisijas priekšsēdētājs. Tās tēma bija Klusā nedēļa un Lieldienas, kristiešu un pārējās sabiedrības daļas saskarsmes iespējas šajā laikā un izpratne par to. Jānis Bitāns norādīja, ka Klusā nedēļa kristiešiem sākas ar Palmu svētdienu, kad Kristus ieradās Jeruzalemē, lai dotos pretī ciešanām un Dieva dotā uzdevuma piepildīšanai, ka kristiešiem tās gaitā atzīmējamas dienas ir arī Klusās nedēļas trešdiena, Zaļā jeb Lielā ceturtdiena un Lielā piektdiena, viņš arī skaidroja šo dienu, arī Klusās sestdienas un Lieldienu nozīmi un aicināja to savās skolās darīt arī pedagogiem.

Savukārt pedagogi rosināja garīdzniekus būt pretimnākošiem, sagatavot un skolām piedāvāt skaidrojumus par baznīcas svinamām un atzīmējamām dienām atbilstoši bērnu uztveres spējām, lai skolotājiem būtu vieglāk par tām runāt ar skolēniem. Jānis Bitāns arī aicināja pedagogus un citus sabiedrības pārstāvjus Lielajā piektdienā, Jēzus Kristus krustā sišanas dienā, pilsētā atturēties no skaļiem, jautriem pasākumiem.

Nākamās garīdznieku sarunas ar pedagogiem un kultūras darbiniekiem paredzētas par Debesbraukšanas dienu un Vasarsvētkiem.