Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Krusta gājiens vieno Liepājas kristiešus
15.04.2006 pl. 10:06

Līvija Leine

Vakar ļaužu straumes no Liepājas malu malām, no dažādiem kristiešu dievnamiem plūda uz Svētās Annas evaņģēliski luterisko baznīcu.

Nāk katoļi, luterāņi, baptisti, pareizticīgie un brīvbaznīcu cilvēki. Viņu mērķis, turp ejot, bija viens - piedalīties ekumēniskajā Krusta ceļa gājienā.

Kas cilvēkus turp veda?
Alberts Ancāns, Romas katoļu Svētā Jāzepa draudzes loceklis: "Visu mūžu, kopš bērnības esmu gājis baznīcā. Pirms Lieldienām, lūgšanas un Krusta ceļš man ir nepieciešamība. Lielajā pilsētas Krusta ceļa gājienā piedalos jau ceturto reizi."

Emīlija Lūse, Svētās Annas draudzes locekle: "Mana dzīve ir baznīca. Man tas nepieciešams, sirds šurp velk. Man te paliek vieglāk."

Marika Vītola, Romas katoļu Svētā Jāzepa draudzes locekle: "Man nepieciešams izdzīvot līdzi Kristus ciešanām. "Šogad kopīgajā Krusta gājienā piedalījos pirmo reizi. Dzīve ir bijusi laba. Jūtos par to Kristum pateicīga."

Zenons Garkuls-Gurēvičs, katolis: "Krusta gājienā eju katru gadu. To darām kopā ar savu poļu biedrību."

Katoļu priesteris, tēvs Sergejs OP: "Man ir daudz kas Dievam jānodod un jāizlūdz, Krusta ceļš ir viena no iespējām, lai Dievam visu atdotu un tikai viņam uzticētos."

Ildze Blumbaha, Lutera draudzes locekle: "Man te jānāk un šo ceļu jāiziet, jo Kristus par mums, arī par mani, mira Krusta nāvē. Viņš izdzīvoja mūsu dzīvi, izcieta mūsu ciešanas mūsu vietā."

Līdzīgi par sevi liecināja daudzi no vairāk nekā 700 cilvēkiem, kuri pēc īsā pirmās stacijas aizlūguma Svētās Annas baznīcā devās ceļā, cieši sekodami aiz krusta.

No Svētās Annas baznīcas Krusta gājiens devās pa E.Veidenbauma ielu, Bāriņu ielu, Baznīcas un Radio ielu, tad turpinājās pa Pasta ielu, K.Valdemāra, Rožu un Kuršu ielu. Procesija beidzās Svētā Jāzepa katoļu katedrālē. Gājiens apstājās vairākās vietās - stacijās - E.Veidenbauma un Palmu ielas krustojumā, Bāriņu un Zāļu ielas krustojumā, Kungu ielā, pie Pētera I namiņa, Bāriņu un Baznīcas ielas krustojumā, Baznīcas ielā, pie Svētās Trīsvienības luterāņu baznīcas, Radio un Pasta ielas krustojumā, Graudu un Vītolu ielas krustojumā, pie evaņģēliski luteriskās Krusta baznīcas un citur. Katrā no tām gājiena dalībnieki ar lūgšanām pieminēja un godināja Jēzus Kristus ceļu uz Golgātu. Gājiena laikā skanēja liturģiskā kora garīgie dziedājumi, kuri palīdzēja tā dalībniekiem izdzīvot Lielās Piektdienas smago, bet tik dārgo, Dieva sniegto dāvanu, cilvēku grēku izpirkšanai.

 Gājiens Liepājā notika jau ceturto gadu.

• Attēlu galerija •
(uzklikšķiniet, lai palielinātu)

   
   
   
   
   
   

Foto: Katedrale.lv