Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Liepājas Katoļu pamatskolā gaidot Lieldienas…
17.04.2006 pl. 12:01

Māsas Anna un Emanuela

Uzsākot Lielā Gavēņa laiku, sākumskolas klasēs katrs centās apņemties darīt kādu labu darbu kā pateicību par visu ko Jēzus Kristus ir paveicis mūsu atpestīšanas labā.

Kad pārrunājām, izrādījās, ka ne vienmēr ir viegli darīt labu. Labā Vēsts par Dieva mīlestība, kura atklājas Jēzū Kristū, kas ir stiprāka par nāvi un grēku par katru cilvēka vājumu, deva bērniem iedrošinājumu nepagurt labajā un atklāja, ka bieži dzīvē labo ir jāizcīna. Jēzus caur savu krustu un augšāmcelšanos māca mūs, ka ļauno var uzveikt tikai ar mīlestību, kura mīl, piedod un atdod dzīvību.

Pamatskolas klašu skolēni kristīgās mācības stundās centās apmeklēt baznīcu un lūdzām kopā Krusta ceļa lūgšanu. Mēs pārdomājām Jēzus ceļu uz Golgātas kalnu un lūdzām Viņa palīdzību savas dzīves dažādās situācijās.

Tā kā Svētie Raksti ir Dieva vārds, kurš pārveido cilvēka dvēseli, tad biežāk lasījām un pārdomājām tos fragmentus, kur rakstīts par Jēzus pēdējām dienām pirms lielajām ciešanām un, protams, arī par Augšāmcelšanos. Skolēni rakstīja arī savas pateicības lūgšanas Draugam, kurš atdeva savu dzīvību par mums.

Nesen televīzijā rādīja dokumentālo filmu „Neizstāstītais stāsts” par Jāni Pāvilu II, kuram 2. aprīlī bija pirmā miršanas gadadiena. Noskatoties šo filmu kopā ar vecāko klašu skolēniem, var teikt, ka mēs atdzīvinājām savu ticību, smeļoties spēku pāvesta ticības, cerības un mīlestības liecībā. Mūs sajūsmināja to miljonu cilvēku ticības prieks, kuri bija kopā ar Jāni Pāvilu II šajās tikšanās reizēs. Tās ļāva mums paskatīties uz savu dzīves ceļu ar lielāku drosmi un paļāvību un uzticēties līdz galam Jēzum, kurš ir Augšāmcēlies!

* * *

Mana pateicības lūgšana Draugam

Es pateicos Tev, mans labais draugs, jo manis dēļ Tu miri lielās mokās un ciešanās. Tu atpestīji mani no grēka un atvēri debesu vārtus. Tie man vienmēr būs vaļā. Pat vistumšākajā naktī es nebaidos, jo, pat, ja kaut kas notiks, es nokļūšu pie sava Tēva pateicoties tam, ka Tu miri pie krusta.

6.klases skolniece

Katedrale.lv