Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Bībeles konkurss bērniem noslēdzies
18.05.2006 pl. 13:00

Kurzemes diecēzē, maija mēnesī, notika Bībeles konkurss bērniem par Sv. Marka evanģēliju, kuru noorganizēja dominikāņu māsas – misionāres.

Konkursa pirmā kārta noritēja draudzēs. Priesteriem tika izsūtīti jautājumi ar pirmās kārtas uzdevumiem, lai bērni, tos izpildot, varētu atlases kārtā jau piedalīties pusfinālā un finālā Kuldīgā. Uz pusfināla konkursu ieradās 2 bērni no Saldus, 5 bērni no Kuldīgas un 8 bērni no Liepājas.

Konkursa diena iesākās ar Sv. Misi, kuru vadīja Viduskurzemes dekāns Gatis Bezdelīga. Pusfināla pirmajā uzdevumā bija dots tests ar 24 jautājumiem, kurā tika iekļauti daži jautājumi, kas bērniem jau bija pazīstami sagatavošanās kārtā, kā arī pavisam jauni jautājumi no Sv. Marka evaņģēlija.

Lai piedalītos konkursā, viens no konkursa galvenajiem noteikumiem bija mājās izlasīt Sv. Marka evaņģēliju, tāpēc bērniem bija labi jāpārzina šī tēma.

Otrais uzdevums jau bija nedaudz praktiskāks, jo bērni tika sadalīti divās vecuma grupās līdz desmit gadiem un vecāki, lai, vadoties pēc dotajām noraksturotajām īpašībām, noteiktu konkrētu personu.

Dienas otrajā pusē notika konkursa fināls. Finālā piedalījās 3 jaunākā vecuma grupas bērni un 6 vecākā vecuma grupas bērni. Bērniem bija jāveic divi uzdevumi. Pirmajā uzdevumā tika dota nodaļa un pants no Sv. Marka evenģēlija, kurš bija jāpiemēro attiecīgajam zīmējumam, izejot cauri labirintam. Otrajā uzdevumā tika doti teorētiski jautājumi.

Finālā no jaunākās vecuma grupas bērniem uzvarēja Oskars no Kuldīgas, bet vecākajā vecuma grupā – Rūta no Liepājas.

Konkursa noslēgumā organizatores sirsnīgi pateicās vecākiem un bērniem par sniegto atbalstu, labo sagatavošanos un drosmi šim konkursam.

Pirmajām trijām vietām tika pasniegtas balvas. Gan videokasetes ar ierakstītu evaņģelizētu teātra uzvedumu, gan arī grāmatas ar stāstiem par Jēzu. Pārējie konkursa dalībnieki saņēma piemiņas veltes – eņģelīšus, kas simboliski attēlo sargeņģeļu gādību par viņiem.

Sanita Zustere
 /Vatikāna radio – Liepājā/