Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Iesvētīti jauni garīdznieki
14.06.2006 pl. 12:25

“Šodien Mises laikā mēs iesvētīsim garīdzniekus”, tā 11. jūnija rītā Svētā Jēkaba katedrālē, Svētajā Misē, kas bija veltīta divu diakonu un viena priestera iesvētībām,  sacīja Viņa Eminence kardināls Jānis Pujats.

Dievkalpojumā piedalījās arī jaunais Rīgas garīgā semināra rektors Juris Jalinskis un citi priesteri un diakoni. Kardināls uzsvēra, ka liela nozīme ir ģimenes atbalstam, kurā topošie kleriķi  saņem aicinājumu uz priesterību. Viņš pateicās ģimenēm, kas atbalsta savu dēlu aicinājumu, mudinot citus jauniešus pievienoties semināristu pulkam. Viņa Eminence minēja, ka cilvēkiem ir dažādas vērtības, citam tuvākas garīgās, citam materiālās. Garīgās vērtības ir liela mīlestība pret Dievu, Dieva mīlestības dēļ viss pārējais kļūst otršķirīgs. Ja ir ticība un mīlestība pret Dievu, cilvēks vienmēr atradīs savu mērķi dzīvē. Tāpat svarīga mīlestība pret līdzcilvēkiem, jo semināra audzēknis, kurš vēlāk kļūs par priesteri, visu mūžu kalpos cilvēkiem.

Tālāk sekoja Rolanda Kairiša un Laura Malnača iesvētīšana par diakoniem, kā arī  Ingara Stepkāna iesvētīšana par priesteri. Iesvētāmie deva solījumu, ka labprātīgi uzņemas šo pienākumu: dzīvot saskaņā ar Dieva vārdu, sludināt un pildīt to, tāpat viņi solīja būt par paraugu ticīgajiem un aizlūgt par Dieva tautu.

Jaunie garīdznieki saņēma arī  Jēzus Kristus evaņģēliju un tika ieģērbti  diakona un priestera drānās.

Noslēgumā klātesošajiem bija iespēja sveikt jaunos garīdzniekus.

Dace Plaude