Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Vatikāns: gavēņa pārdomas par Dieva un cilvēku vārdu nozīmi
01.03.2008 pl. 11:24

Vatikāna Redemptoris Mater kapelā pāvests Benedikts XVI un viņa līdzstrādnieki noklausījās gavēņa laika pārdomas. Kapucīnu tēvs Ranjero Kantalamessa runāja par Dieva un cilvēku vārdu nozīmi.

Kristus atgādina, ka „cilvēki par katru nevajadzīgu vārdu, ko tie izrunā, dos norēķinu tiesas dienā.” Kas ir šie „nevajadzīgie” vārdi? – jautāja pāvesta nama sprediķotājs. Tulkojumā tie nozīmē argòn jeb vārdi bez pamata, tukši, sterili. Savukārt Dieva vārds vienmēr ir dzīvs un darbīgs. Sv. Pāvils Vēstulē tesaloniķiešiem raksta: „Mēs pateicamies Dievam bez mitēšanās, ka jūs Dieva vārdu, kuru no mums dzirdējāt, pieņēmāt ne kā cilvēku mācību, bet (kā tas patiesībā ir) kā Dieva vārdu, jo Viņš jūsos, kas esat ticīgi, darbojas.”

Tiesas dienā cilvēks atbildēs par nepatiesu liecību un vārdiem, ko ir teicis par Dievu. Nepatiesie pravieši ne tikai izplata maldu mācību, bet arī falsificē Dieva vārdu, skaidroja t. Kantalamessa. Šādi pravieši Dieva vārdu cenšas ietīt savu tūkstoš vārdu apmetnī. Dieva vārds ir ticības sēkla mūsu sirdīs, teica pāvesta nama sprediķotājs. Gavēņa pārdomas t. Ranjero Kantalamessa lasīs arī 7. un 14. martā.