Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Arī šogad notiks svētceļojums kājām uz Kuldīgas sanktuāriju
27.07.2021 pl. 19:14
2020. gadā pirmo reizi diecēzes vēsturē notika svētceļojums kājām no Liepājas uz Kuldīgas Vissvētākās Jaunavas Marijas – Dzīvības Mātes svētvietu. Arī šogad svētceļnieki 10. augustā uzsāks ceļu no Svētā Jāzepa katedrāles, lai mērotu 120 kilometrus kājām līdz Kuldīgai.

Jau ierasts, ka augusta mēnesis Latvijā ir svētceļojuma laiks, kad daudzi plāno svētceļojumu uz Aglonu kājām vai ar draudzes autobusu uz Dievmātes Debesīs uzņemšanas svētkiem. 2018. gadā ar īpašu dekrētu Liepājas bīskaps pasludināja Kuldīgas Svētās Trīsvienības un svēto apustuļu Sīmaņa un Jūdas draudzes baznīcu par svētvietu Vissvētākās Jaunavas Marijas Dzīvības Mātes godam, līdz ar to diecēzē ir īpaša vieta, uz kuru var svētceļot un svinēt Dievmātes svētkus.

Kuldīgas Svētās Trīsvienības un svēto apustuļu Sīmaņa un Jūdas draudzes baznīca turpat 400 gadus pulcina cilvēkus uz Dieva godināšanu. Dievnama un Dievmātes statujas vēsture ir liecība par Dieva darbību šajā vietā. Jau Dievmātes altārī piestiprinātās votas - pateicības zīmes - liecina, ka šis dievnams ir žēlastību vieta un Dievmāte ir izlūgusi dzīvības un ticības dāvanas tiem, kas uzticējušies viņas gādībai.

Svētceļojums kājām uz Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem Kuldīgas sanktuārijā šogad sāksies 10. augustā uzreiz pēc Svētās Mises pulksten 8.00 Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē. Svētceļojuma ceļš no Liepājas vīsies pa tādām Kurzemes vietām kā Saraiķi - Pāvilosta - Jūrkalne - Alsunga - Kuldīga. Grupu ceļā vadīs bīskaps Viktors Stulpins. Sakarā ar valstī noteiktiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem, kas nosaka pulcēšanās prasības un ierobežojumus, svētceļojumā dalībnieku skaits ir ierobežots. Pieteikšanās un kontakttālruni skatīt šeit.