Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Liturģiskās mūzikas darbnīcas "Jordānas ūdeņi, līksmojiet!" Piotra Palkas vadībā Rīgā
15.10.2022 pl. 20:43
Decembrī, sagaidot Adventa priecīgo svētdienu, gaidāms priecīgs notikums: pirmo reizi Liturģiskās mūzikas darbnīcas notiks Rīgā, un pirmo reizi Latvijā tās vadīs poļu komponists un diriģents Piotrs Palka (Piotr Pałka). Pieteikšanās darbnīcām sākas 15. oktobrī.

Latvijā viņa kompozīcijas nav svešas – daudzi zina dziesmas „Jordānas ūdeņi, līksmojiet!” un „Lai Tava žēlastība apņem mūs”, kas ilgus gadus ceļoja no draudzes uz draudzi bez norādīta autora. Piotrs Palka, tāpat kā Latvijā jau pazīstamais Pāvels Bembeneks, darbojas sakrālās un liturģiskās mūzikas jomā. Sācis mūzikas izglītošanos klarnetes klasē, beidzis Krakovas Mūzikas akadēmiju kā kora un orķestra diriģents. Daudzu jo daudzu dziesmu un oratoriju autors, ir kora „Voce Angeli”, kas darbojas franciskāņu bazilikā Krakovā dibinātājs un vadītājs. Kopā ar P. Bembeneku 2004. gadā uzsāka veidot un vadīt liturģiskās mūzikas darbnīcas, un kopš šī laika nemitīgi strādā, pilnveidojot Polijas baznīcas liturģiskās mūzikas kvalitāti.

P. Palka iedvesmu smeļas Polijas kalnos un mīl riteņbraukšanu. Aktīvi reaģē uz aktuāliem notikumiem, iestājoties par labo. Sākoties Krievijas intervencei Ukrainā, uzrakstīja „Lūgšanu par mieru”, kura nu tiek dziedāta daudzās valodās, tai skaitā latviešu.

Mūzikas darbnīcas Piotra Palkas vadībā, kuru nosaukums saistās ar Adventa trešo svētdienu – „Jordānas ūdeņi, līksmojiet!” sāksies piektdien, 9. decembrī, pl.18.00 Rīgas Betānijas dominikāņu māsu Sv. Jāzepa klosterī, Drustu iela 36a. Tās noslēgsies svētdienā, 11.decembrī, ar Svēto Misi 18.00, pēc kuras tiks atskaņotas vēl dažas darbnīcu laikā apgūtās dziesmas. Gaidīti ir dziedātāji un muziķi no visas Latvijas, bet īpaši aicināti rīdzinieki un Pierīgā mītošie, jo nodrošināt naktsmājas ir iespēja pavisam nedaudziem. Sīkāka informācija ir pieteikšanās saitē, vai arī pie Kristīnes Locikas 26705843 vai lociki@gmail.com. Dalības ziedojums 35 eiro, kurā ietilpst darbnīcu organizatoriskie izdevumi, nošu materiāli un kafijas pauzes. Orķestra mūziķiem, kuri piedalās tikai svētdienā, bez maksas.

Šajās darbnīcās mācīsimies galvenokārt komponista Piotra Palkas dziesmas latviešu valodā gan adventa laikam, gan dziedamas arī citos liturģiskajos laikos. Īpaša uzmanība tiks pievērsta sv. Jāzepam. Ir iespēja arī iepriekšēji sagatavoties darbnīcām, mācoties no notīm un audiomateriāla.

Pieteikšanās no 15. oktobra līdz 4.decembrim, aizpildot šo anketu.

Informācija par komponistu poļu valodā www.piotrpalka.pl.

K.Locika
Foto:Wojciech Kęska