Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Diakona svētības saņēmis Henriks Rektiņš
03.07.2023 pl. 08:19
Svētdien, 2. jūlijā, Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs devās vizitācijā uz Valmieras katoļu draudzi. Arhibīskaps svinēja Svēto Misi, kuras laikā par diakonu iesvētīja Latvijas Starpdiecēžu augstākā garīgā semināra audzēkni un valmierieti Henriku Rektiņu par diakonu.

Uzrunas laikā arhibīskaps pievērsās dienas lasījumam no 4. Mozus grāmatas. Šajā fragmentā Mozus jautā Kungam, kāpēc viņam uzlikta ir smaga nasta un lūdz pēc nāves. Taču Kungs viņu aicina izvēlēties 70 vīrus, kurus Kungs apsola svētīt, lai tie kopā ar Mozu turpmāk nestu viņa tautas smagumu. (sal. 4.Moz 11, 11-25) Z. Stankevičs skaidroja, ka līdzīgi arī Baznīcā ir dažādi kalpošanas veidi. Ir gan priesteri, gan diakoni, gan laulāto kustības un kopienas, gan tie, kas atbalsta trūcīgos, apmeklē vientuļos, organizē katehēzi tiem, kas meklē ticību utml. “Draudzē ikviens var atrast savu vietu un kalpojumu, tas ir, kļūt par diakonu palšā nozīmē,” paskaidroja arhibīskaps. Viņš norādīja, ka diakons plašākā nozīmē ir žēlsirdības darbu animators un ikvienu aicināja padomāt par savu kalpojumu draudzē un to, kā katrs var palīdzēt bīskapam, prāvestam, draudzei.

Dievkalpojuma noslēgumā arhibīskaps mudināja Valmieras draudzi lūgties par jauno diakonu, lai viņš nepagurst un ir dedzīgs evaņģelizators un Dieva kalps.

H. Rektiņš Garīgajā seminārā studijas sāka 2017. gadā, taču pirms tam ir studējis ar Latvijas Universitātē un Vidzemes augstskolā. Stāstot par savu aicinājumu, 2017. gadā H. Rektiņš norādīja, ka par savu dzīves ceļu domājis daudzus gadus. Taču pēc Pasaules Jauniešu dienām Krakovā saprastis, ka ir šis ceļš jāizmēģina un tāpēc iestājies Garīgajā seminārā.

KABIA