Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests februārī aicina lūgties par nedziedināmi slimajiem
01.02.2024 pl. 21:35
30. janvārī Vatikāns publicēja Vispasaules lūgšanu tīkla sagatavotu video vēstījumu, kurā pāvests Francisks spāņu valodā komentē lūgšanu nodomu februārim, kas veltīts nedziedināmi slimajiem.

Video vēstījumā Svētais tēvs saka: "Pat tad, ja izveseļošanās izredzes ir minimālas, ikvienam slimniekam ir tiesības uz medicīnisku, psiholoģisku, garīgu un cilvēcisku aprūpi. Dažreiz slimie nespēj runāt, un nereti šķiet, ka viņi mūs nepazīst, bet, ja mēs turam viņu roku, mēs saprotam, ka viņi ir kopā ar mums. Ne vienmēr izdodas uzveikt slimību, bet mēs vienmēr varam rūpēties par slimniekiem, samīļot viņus," uzsver pāvests.

Francisks citē svētā Jāņa Pāvila II vārdus: "Mums vienmēr ir jārūpējas par slimniekiem". "Tieši šeit," uzskata Svētais tēvs, "talkā nāk paliatīvā aprūpe, kas sniedz pacientam ne tikai medicīnisku palīdzību, bet arī cilvēcisku atbalstu un garīgo tuvību. Šajos grūtajos brīžos ģimenes nedrīkst būt vienas. Tuvinieku loma ir izšķiroša. Viņiem ir jābūt pietiekamiem līdzekļiem, lai sniegtu fizisku, garīgu un sociālu atbalstu slimniekam," uzsver pāvests Francisks. Video vēstījuma noslēgumā viņš aicina ticīgos lūgties, lai nedziedināmi slimie pacienti vienmēr saņemtu nepieciešamo medicīnisko aprūpi un cilvēcisko atbalstu.

Vaticannews.va