Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Kārtējā LKSAA ”Dzintars” Liepājas vienības sanāksme
16.03.2005 pl. 22:38

Fil! Sanita Zustere, Vatikāna Radio, Liepāja

Ļoti aktīvi, iesākot 2005.gadu, pulcējoties Jāzepa katedrāles draudzes telpās 10. martā, sevi ir pieteikusi LKSAA “Dzintars” Liepājas vienība, kurā jau darbojas 12 krāsneši, 9 jaunieši un 3 goda biedri.

Liepājas vienības krāsneši un jaunieši regulāri sanāk kopīgās tikšanās reizēs, lai paplašinātu savu zināšanu apvārsni, lasītu referātus par dažādām tēmām, kā arī piedalītos kopīgās diskusijās un izteiktu savu viedokli.

Īpaši interesants un saistošs izskanēja referāts par korpuslingvistiku, ko dzintariešiem nolasīja Liepājas vienības seniore Fil! Mārīte Petrovska. Fil! Mārīte klātesošajiem pastāstīja, ka korpuslingvistika ir datorizēta valodniecība. Tās izstrādes pamatprincipi ir valodas resursi elektroniskā formā, kā arī datorlingvistikas infrastruktūras izveide. Korpuslingvistikas galvenais pētījuma objekts ir datorsistēmu mācība, kas palīdz izprast un ģenerēt dabīgo valodu. Tā ir jāattīsta tādēļ, lai saglabātu, pētītu un attīstītu valodu, veidotu valodas datorfondu un mācītos valodu.

Ļoti aizraujoši par foto mākslu, savu referātu nolasīja dzintariešu draugs - Olga Samsonova. Olga pastāstīja par foto mākslas diezgan grūto un pat sarežģīto tehniskās puses izpildi, tomēr arī par tās brīnišķīgo un savdabīgi estētisko pusi - kad darbs tiek pilnībā jau paveikts. Tad mākslinieks par savu darbu var būt priecīgi satraukts pats un iepriecināt apkārtējos - sniedzot tiem estētisko baudījumu.

Liepājas “Dzintars” vienība arī tikpat aktīvi iesaistās Baznīcas un draudzes dzīvē. Diezgan kupls skaits dzintariešu piedalās un palīdz rīkot draudzes jauniešu vakarus, kā arī organizē dažādus draudzes pasākumus. Pašlaik vienība ļoti aktīvi gatavojās Studiju dienām, kuras notiks Liepājā 16. un 17.aprīlī. Katram krāsnesim un jaunietim ir uzdots konkrēts pienākums, kurš būs jāveic šajās dienās.

Liepājas dzintarieši droši un pārliecinoši dodas uz priekšu, jo viņi darbojas Tēvzemes labā, bet ar viņiem kopā ir Dievs.

Fil! Sanita Zustere