Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Vadoties pēc pārliecības
20.02.2009 pl. 08:03

Līvija Leine

Jans Kozaks – tā būtu pareizi dēvējams jaunais vikārs Ivans Kazaks, ja pirms tam – padomju varas laikā Baltkrievijā – nebūtu krieviskoti viņa un citu poļu vārdi un uzvārdi. Lai arī dziļi dvēselē poliskais vārds un uzvārds ir palicis, viņš sadzīvo arī ar to vārdu un uzvārdu, ar kuru skolā gājis. Jo uzskata, ka viss, kas ar cilvēku notiek, notiek pēc Dieva gribas. Ivans Kazaks Liepājā ir nesen. Tikai kopš pagājušā gada rudens. Šurp tiecies, gribēdams kalpot Dievam tieši Latvijā. Arī sprediķus jau lasa latviski.

Vadoties pēc pārliecības
Pārbaudiet visu! To, kas labs - paturiet! (1 Tes 5,21)
13.02.2009 pl. 10:02

Priesteris Zbigņevs Stankevičs Dr. Theol.

Pēdējā laikā jautājums par tā saucamo homeopātiju Latvijas kristiešu vidē ir sācis izraisīt vētrainas diskusijas. Vai kristietis drīkst izmantot homeopātiskus līdzekļus?

Pārbaudiet visu! To, kas labs - paturiet! (1 Tes 5,21)
2. bauslis – tev nebūs Dieva vārdu nelietīgi valkāt
03.02.2009 pl. 08:20

Jaceks Salijs OP

Vai iespējams Dieva vārdu nelietīgi valkāt lūgšanā? Lūk, piemērs, kas parāda nelietīgu Kunga vārda valkāšanu: „Kad jūs paceļat savas rokas, Es apslēpju savas acis no jums, un, lai cik liels arī būtu jūsu skaitāmo lūgšanu daudzums, Es jūs tomēr neuzklausu, jo jūsu rokas ir aptraipītas ar asinīm.” (Is 1,15)

2. bauslis – tev nebūs Dieva vārdu nelietīgi valkāt
Aicinājums – mīlestībā kalpot Patiesībai
28.01.2009 pl. 09:01

Daina Meistere

Katoļu pamatskolas bērniem viņu bibliotekāre Mārīte Martukāne patīk, skolēni labprāt mēdz ar viņu sarunāties, diskutēt par dažādiem jautājumiem, ne tikai par grāmatām. Tāpat bērnus nebūt nepārsteidz tas, ka zinošā, laipnā un smaidīgā bibliotekāre valkā mūķenes tērpu.

Aicinājums – mīlestībā kalpot Patiesībai
Arhibīskaps Jānis Vanags: Ekumenisks dialogs Latvijā. Kristiešu vienotības nedēļā
25.01.2009 pl. 13:24

"Novembrī mēs ar prāvestu Atis Grīnbergu ceļojām uz Romu, lai tiktos ar Pontifikālās padomes kristiešu vienības veicināšanai prezidentu Valteru kardinālu Kasperu. Romā mums pievienojās Igaunijas baznīcas delegācija-prāvesti Veiko Vihuri un Enns Auksmans.

Arhibīskaps Jānis Vanags: Ekumenisks dialogs Latvijā. Kristiešu vienotības nedēļā
Kas lemj par mūsu nākotni?
20.01.2009 pl. 08:05

Pr. Andris Ševels MIC

Varbūt arī kāds no jums ir redzējis gleznu, kurā attēlots vientuļš burātājs laivā, kas naktī peld pa bangojošiem jūras viļņiem. Viņš vērīgi raugās uz debesīs mirdzošu zvaigzni un ir tāds iespaids, ka burātājs aizies bojā, ja pazaudēs šo zvaigzni no sava redzesloka. To, ko mēs skatām šajā gleznā, varam attiecināt arī uz mūsu saikni ar Kristu, - ja pazaudēsim Kristu, arī paši būsim pazuduši, jo dzīve bez Dieva ir dzīve bez cerības.

Kas lemj par mūsu nākotni?
Bez Dieva gribas – daudz sliktāk (Kāpēc Dievs, kas nevēlas ļaunumu, to pieļauj?)
08.01.2009 pl. 08:10

Jaceks Salijs OP

Turpinām publicēt atbildes uz jautājumiem, kas regulāri parādās poļu laikrakstā “Mały Gość niedzielny” (”Mazais Svētdienas ciemiņš”). Laikraksts ir īpaši veltīts pusaudžiem, bet to labprāt lasa arī pieaugušie. Atbildes uz svarīgiem jautājumiem, kuros ieinteresēti esam mēs katrs, sniedz viens no pazīstamākajiem poļu dvēseļu ganiem – dominikāņu tēvs Jaceks Salijs OP.

Bez Dievagribas –daudzsliktāk (Kāpēc Dievs, kas nevēlas ļaunumu, to pieļauj?)
Brālis Aloizs 2009: Vēstule no Kenijas
30.12.2008 pl. 08:04

“Vēstule no Kenijas”, ko Brālis Aloizs uzrakstījis 2009. gadam, tiek publicēta Eiropas jauniešu tikšanās reizē Briselē 2008. gada decembra beigās.

Brālis Aloizs 2009: Vēstule no Kenijas
Mūku meistarstiķis
17.12.2008 pl. 08:15

Parasti par piparkūku radītājiem uzskata mūkus, kuri savos klosteros gan Beļģijā, gan Francijā, gan Vācijā cepa šos piparotos gardumus.

Mūku meistarstiķis
Amoks, nodevība - un ko tālāk?
12.12.2008 pl. 08:11

Jerzy Grzybowski (Laulāto Tikšanās)

Piedāvajam iepazīties ar fragmentu no kustības Laulāto Tikšanās formācijas materiāla "Laulātie krīzēs". Šajā fragmentā tiek runāts par nodevību, tās cēloņiem un risinājuma iespējām. Skatoties plašāk, amoka situācijā var nonākt ne tikai laulātie savā laulībā, bet arī jebkurš cilvēks gan sava aicinājuma, gan profesionās darbības jomā.

Amoks,nodevība -un ko tālāk?
Lapas:iepriekšējā123...464748...626364nākamā