Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Starptautisks Maltas Ordeņa svētceļojums uz Lurdu
03.05.2005 pl. 20:33

Sagatavoja dek. MagC Gatis Bezdelīga
Foto: OrderOfMalta.org

No 29. aprīļa līdz 3. maijam Lurdā notika Neatkarīgā Maltas Bruņinieku Ordeņa 37. starptautiskais svētceļojums.

Dievmātes svētvietā ieradās Maltas Ordeņa Lielmestrs princis Andrē Bertī un 4500 svētceļnieki, tai skaitā 1000 invalīdi. Starp svētceļniekiem bija Maltas Ordeņa delegācijas no Austrijas, Beļģijas, Kanādas, ASV, Francijas, Ungārijas, Spānijas, Īrijas, Itālijas, Libanonas, Luksemburgas, Maltas, Nīderlandes, Polijas, Anglijas un Šveices.

Katru gadu notiek svētceļojumi uz Lurdu no dažādām nacionālajām ordeņa asociācijām. Tiek organizēti speciāli vilcienu sastāvi šim ceļojumam. Ordeņa bruņinieki un dāmas pa diviem uzņemas rūpes par vienu invalīdu visā svētceļojumā un sedz visus ceļa izdevumus. Slimnieki tiek aprūpēti gan fiziski, gan garīgi. Svētceļnieki piedalās speciāli viņiem organizētajos dievkalpojumos un procesijās, kuros īpaši lūdzas par šo slimnieku veselību.

Maltas Bruņinieku Ordeņa devīze ir „Aizstāvēt ticību un kalpot cietējiem”. Tādēļ ordeņa biedri savu atvaļinājumu laikā dodas svētceļojumā uz Lurdu, kas ir gan kā garīga atjaunotne, gan arī kalpošana un sava ordeņa aicinājuma piepildīšana. Bez tam daudzi ordeņa biedi piedalās nacionālo Maltas Ordeņa palīdzības dienestu darbā kalpojot ikdienā.