Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Benedikts XVI un kalvinisti
10.05.2005 pl. 21:49

Sagatavoja Oskars Jabloņskis OP

Pāvests Benedikts XVI sniedza draudzīgu roku franču kalvinistiem. Šī ir lielākā protestantu kopiena Francijā, kurai ir 350 tūkstošu ticīgo.

Savā vēstulē Francijas Reformatoru Baznīcas sinodei, kas pagājušās nedēļas nogalē satikās Aix-en-Provencē, viņš uzrakstīja, ka sūta “sirsnīgus sveicienus visiem Francijas Reformatoru Baznīcas ticīgajiem un lūdzas par tiem”.

Pāvesta vēstule, kuru nolasīja Aix-en-Provencē katoļu arhibīskaps Claude Feidt, tika pieņemta ļoti pozitīvi. Francijas Reformatoru Baznīcas Valsts padomes priekšsēdētājs - pastors Marcel Manoël, intervijā Europe 1 radio teica: “Šī ir ļoti svarīga zīme. Pāvests, būdams pēc tautības vācietis, labi saprot protestantus”. Viņš piebilda, ka Pāvests uzrunājot vēstules adresātus, skaidri runāja par Baznīcu.

Jāpiezīmē, ka tieši viņi pēc Benedikta XVI ievēlēšanas, izteica savas lielās bažas. Viņi atgādināja, ka kardināls Racingers deklarācijā “Dominus Iesus” nenosauca protestantu kopienas par “Baznīcām”.

Benedikts XVI paspēja jau izdarīt pāris draudzīgus žestus attiecībā uz citām konfesijām un reliģijām. Viņš savā pirmajā uzstāšanās reizē teica, ka ir gatavs darīt visu, kas ir viņa spēkos, lai veicinātu šo fundamentālo lietu, kas ir ekumēnisms. “Esmu gatavs pieņemt katru iniciatīvu, kas varētu kļūt par iespēju veicināt dialogu un savstarpējo sapratni” – teica Pāvests.