Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Kanāda ceturtā valsts pasaulē, kur legalizētas viendzimuma laulības
21.07.2005 pl. 19:58

CNA - Agnuz.Info

Otrdien Kanādas Senāts pieņēma likumprojektu par viendzimuma laulību legalizāciju. „Par” nobalsoja 47 senatori, pret – 21.

Trešdien, ievērojot visas formalitātes, likumprojekts tika nolasīts Pārstāvju palātā un Senātā, kā arī to atbalstīja Augstākās tiesas priekšsēdētājs.

Likumprojekta izskatīšanas laikā Senātā Konservatīvā partija piedāvāja veikt labojumu, kura rezultātā savienība starp vīrieti un sievieti tiktu uzskatīta par tradicionālo laulību, bet viendzimuma personu starpā par civillaulību. Tomēr minētais labojums tika noraidīts.

Tādā veidā noslēdzās publiskās debates par viendzimuma laulību legalizēšanu, kuras Kanādā turpinājās jau vairāk kā trīs gadus un kur ikviens iedzīvotājs varēja izteikt savu viedokli šajā jautājumā.

Kā ziņo aģentūra CBC, pēc likuma pieņemšanas kādas Kanādas provinces senators Džerijs Džermeins teica: „ Ja mēs to neapturēsim ... es varu iedomāties kāds būs nākošais solis. Eitanāzija. Marihuānas legalizācija.”. Dž. Džermeins izteica arī bažas, ka tiesneši definē politiku tādos jautājumos, kur lēmumi būtu jāpieņem vadoties pēc sirdsapziņas.

Pēc CNA un Agnuz.Info materiāliem sagatavoja Andris Ābelis