Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Publicēta pāvesta vizītes Vācijā programma
23.07.2005 pl. 12:13

Silvija Krivteža

Vatikāns publicējis pāvesta apustuliskā ceļojuma uz Vāciju sakarā ar XX Pasaules Jauniešu dienām detalizētu programmu. Benedikts XVI to uzsāks ceturtdien 18. augustā.

Pēc ierašanās Ķelnes starptautiskajā lidostā un īsas uzrunas pāvests dosies uz arhibīskapa rezidenci, kur atpūtīsies un paēdīs pusdienas. Pēcpusdienā Reinas upes krastā paredzēti sagaidīšanas svētki. Pēc tam ar kuģīti pa Reinas upi pāvests dosies uz Ķelnes centru, kur apmeklēs slaveno katedrāli.

19. augusta priekšpusdienā Benedikts XVI ieradīsies Vācijas pilsētā Bonnā. Tur tiksies ar prezidentu Horstu Kohleru. Pēc tam atgriezīsies Ķelnē, kur vēl pirms pusdienām viņš apmeklēs vietējo ebreju sinagogu. Pēc pusdienām, kurās piedalīsies arī vairāki desmiti jauniešu, Ķelnes svētā Pantaleona baznīcā Bendikts XVI tiksies ar semināristiem, bet arhibīskapa rezidencē ar citu reliģiju pārstāvjiem.

Pāvesta vizītes trešā diena – sestdiena, 20 augusts – būs bagāta ar dažādiem pasākumiem. Svētais tēvs tiksies ar Vācijas politiskās pasaules pārstāvjiem, tostarp, arī ar kancleru Gerhardu Šrēderu. Pēcpusdienā Benedikts XVI arhibīskapa rezidencē pieņems Vācijā esošās musulmaņu kopienas pārstāvjus. Pulksten 20.30 Marienfeldas laukumā sāksies Pasaules Jauniešu dienas vigilija. Tajā klātesošs būs arī pāvests. Viņš teiks uzrunu.

Šajā pašā vietā svētdien 21. augusta priekšpusdienā Benedikts XVI celebrēs Svēto Misi. Svētdienas pēcpusdienā viņam paredzēta tikšanās ar vācu bīskapiem un Pasaules Jauniešu dienu organizatoriem. Pāvesta vizītes pēdējais punkts būs atvadu ceremonija Ķelnes lidostā. 21. augusta vakarā Svētais tēvs atgriezīsies Romā.

RadioVaticana.Org