Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Seminārā uzņemti jauni studenti
25.08.2005 pl. 15:29

Biruta Krivteža

24. augustā Rīgas garīgajā seminārā notika jauno kandidātu uz priesterību uzņemšana. Uzņemšanas komisijas sastāvā bija visu četru Latvijas diecēžu vadītāji.

Uz rakstisko eksāmenu un pārrunām bija ieradušies 8 jaunieši, no kuriem septiņi tika uzņemti Rīgas Garīgā semināra pirmajā kursā. Līdz ar to kopējais semināristu skaits Filozofijas un Teoloģijas studijās šogad būs 30.

Trīs jaunie semināristi pārstāv Rēzeknes - Aglonas diecēzi, divi – Rīgas arhidiecēzi un divi Jelgavas diecēzi. Viens no semināristiem ir ukrainis, viens krievs, pārējie latvieši. Diezgan atšķirīgs ir jaunuzņemto studentu vecums – no 18 līdz 38 gadiem. Atšķirīgi ir arī izglītības līmeņi – lielākā daļa studentu ir ieguvuši vidējo izglītību, bet divi – inženieris un jurists – tagad padziļinās savas zināšanas teoloģijā.

Kā atzina Uzņemšanas komisijas locekļi, šogad uzņemtie kandidāti uz priesterību ir pietiekami labi sagatavoti studijām, ir ieguvuši atbilstošu cilvēcisko un garīgo briedumu.

Pēc jauno semināristu uzņemšanas tika apstiprināts pasniedzēju saraksts un darba plāns pirmajam pusgadam. Mācību gads pirmajam kursam iesāksies ar rekolekcijām Aglonā, kuras vadīs Rīgas Garīgā semināra garīgais tēvs, priesteris Andris Kravalis. Pārējo kursu audzēkņi seminārā ieradīsies 31. augustā, lai sagatavotos studijām garīgajos vingrinājumos, kurus vadīs profesors Paskals - Marija Jerumanis.

Nobeigumā vēlos atgādināt kādreizējā Rīgas garīgā semināra garīgā tēva, priestera Zbigņeva Stankeviča vārdus: „Te – seminārā – tiek vingrināti divi „spārni” – ticība un prāts, lai sagatavotos aizraujošajam lidojumam, atbildīgajai misijai – modināt cilvēkos alkas pēc patiesības, pēc Dieva, palīdzēt citiem iet pa svētuma ceļu”.

Novēlam visiem garīgā semināra audzēkņiem Dieva svētību viņu garīgas izaugsmes ceļā.

Biruta Krivteža, RTI sekretāre