Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Krievijas arhibīskaps iesvēta baznīcu Petrozavodskā
05.09.2005 pl. 13:56

Krievijas Romas katoļu arhibīskaps Tadeušs Kondrusevičs svētdien, 4. septembrī apmeklēja Petrozavodsku, kur iesvētīja atjaunoto Nemitīgās Palīdzības Dievmātes baznīcu.

Baznīcas iesvētīšana Petrozavodskā bija viens no Karēlijas poļu kultūras dienu pasākumiem. Iesvētīšanā piedalījās apmēram 200 cilvēki, starp tiem bija pārstāvji no Krievijas pareizticīgās baznīcas, Karēlijas valdības, kā arī Lietuvas un Polijas konsuli no Sanktpēterburgas.

Pirmoreiz baznīca tika uzbūvēta un iesvētīta 1904. gadā. Tā tika uzcelta pateicoties pilsētas poļu biedrības ziedojumiem. Bet 1927. gadā baznīca tika slēgta.

Oficiāli Nemitīgās Palīdzības Dievmātes draudze tika piereģistrēta Karēlijā 1994. gada 24. aprīlī.

Baznīcas ēka tajā laikā bija izīrēta komercfirmai, tāpēc ticīgajiem tā tika atdota tikai 2003. gadā.

Saskaņā ar republikas reliģisko lietu komisijas datiem Petrozavodskā apmēram 400 iedzīvotāji ir katoļu draudzes locekļi.

Savas vizītes laikā arhibīskaps Tadeušs Kondrusevičs uzsvēra, ka „lai arī katoļu kopiena ir neliela, tā tomēr ir daļa no sabiedrības un tai ir jādod savu ieguldījumu sabiedrības garīgajā atdzimšanā un jaunas taisnīgas pasaules veidošanā, kas balstās uz Evaņģēlija principiem, lai valdītu miers, mīlestība un savstarpēja cieņa...”.

Materiālu sagatavoja Andris Ābelis