Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Pārdod dzīvokli un vasarnīcu, lai atjaunotu pareizticīgo baznīcu
01.10.2005 pl. 14:58

Rīdzinieks Oļegs Kolosovs pārdeva savu dzīvokli un vasarnīcu Rīgā, lai ar iegūtiem līdzekļiem no drupām atjaunotu unikālu pareizticīgo baznīcu kādā no Latvijas lauku ciemiem.

Šis cilvēks sevi uzskata par ateistu. „ Saprotiet, manā vecumā jau ir par vēlu mainīt uzskatus. Kad es augu, tad pat domāt, ka pastāv kas pārdabisks bija neiespējami,” teica O. Kolosovs.

Pēc Oļega teiktā, viņš izlasīja īsu rakstu avīzē par to, ka dievnama atjaunošanai nepieciešami līdzekļi un aizbrauca, lai apskatītu ēku.

„Iedomājieties: saules apspīdēti, kā briljanti mirdzēja pareizticīgo krusti. Tie ir no kristāla un nedaudz jau pabojāti, taču pārdzīvojuši pat karu. Agrāk šajā baznīcā bija lauktehnikas noliktava. Un lūk, mēs arī nolēmām atdzīvināt šo unikālo gara darbu,” teica rīdzinieks.

Viņš arī piebilda, ka baznīcu atjaunoja cilvēku dēļ, kuriem ir „problēmas ar darbu, kolhozs izjucis, cilvēkiem nav kur satikties, jo klubs arī ir slēgts”. Pēc O. Kolosova domām šajā rajonā ir daudz pareizticīgo latviešu.

„Šādā veidā es realizēju arī savu sajūsmu pret skaisto. Baznīcas arhitektūra ir apbrīnojama - tā kā gulbis peld pāri laukiem,” viņš atzinās.

Pareizticīgo baznīcu, ko atjaunoja O. Kolosovs, savā laikā uzcēla vācietis – grāfs Vulfs, kura pils vēl joprojām saglabājusies un atrodas netālu. Viņa sieva bija krieviete - no Potjomkinu dzimtas.

Interfax / Baznica.Info
Foto: Orthodoxphotos.com