Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

„Par dzīvību” tikšanās Ogrē
08.11.2005 pl. 13:44

Agnese Januševska

Sestdien, 5. novembrī, pēc vakara dievkalpojuma Ogres Svētā Meinarda draudzē visus uz tikšanos aicināja Antra Grizāne, kas ir kustības „Par Dzīvību” Ogres filiāles vadītāja. 

Viņa kustībā „Par Dzīvību” darbojas jau kopš 1999. gada, bet pēdējos trīs gadus ir pavadījusi „Dzīvības centrā” Vīnē, Austrijā.

Antra savu stāstu iesāka ar liecību par kādu grūtnieci no Čečenijas, kas bija atnākusi uz konsultāciju Dzīvības centrā, bet nevēlējas saglabāt šo bērniņu, bet palīdzot izmisumā nonākušai sievietei, bērns tika saglabāts.

Tad visiem bija iespēja iepazīties ar Dzīvības centra attīstības vēsturi un darbības mērķiem, kas ir cīnīties par dzīvību. Tā ir cīņa starp labo un ļauno, jo katru dienu ir jāsastopas ar ģimenēm, kuras ir nonākušas izvēles priekšā – dzīvību vai nāvi!

Šī centra stūrakmens ir lūgšana, jo tikai kopā ar Dievu varam glābt dzīvību un palīdzēt izmisumā nonākušajām sievietēm. Īpaša nozīme ir rožukronim, jo Vissvētākā Jaunava Marija Fatimā ir teikusi, ka rožukroņa lūgšana var izdarīt visu, pat apturēt karu! Tikai tad seko darbs ar sievietēm un ģimenēm, tās informējot, konsultējot un atbalstot.

Tagad Antra ir atgriezusies Latvijā, lai īstenotu savu sapni, attīstot šeit dzīvības kultūru, uz ko ir aicinājis Jānis Pāvils II, un veidot šādu centru arī Latvijā. Vispirms tas ir aicinājums uz lūgšanu, lai sagatavotu vidi, jo bez lūgšanām ceļš, kurš ir pilns ar ikdienas rūpēm un grūtībām, var attālināt no mērķa un pazaudēt motivāciju. Šāds centrs ir ļoti nepieciešams, jo kā ir teikusi svētīgā Māte Terēze, ka lielākais miera un mīlestības postītājs ir aborts.

Sadarbībā ar